Solliciteren en het coronavirus

Nog steeds woedt wereldwijd het coronavirus (COVID-19) en ook in Nederland merken we hiervan de gevolgen. Rijkswaterstaat volgt qua veiligheid hierin de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat we ook voor de sollicitatieprocedure veiligheidsmaatregelen hebben genomen.

Want hoe graag we je ook op locatie willen ontvangen, vooralsnog ontmoeten we elkaar vooral online. Uiteraard ontvang je van ons een instructie over de tooling met tips ter voorbereiding voor een online gesprek. Lees hieronder wat dit voor jou verder betekent.

Sollicitatiegesprekken

Heb je een sollicitatiegesprek? De recruiter die jouw sollicitatie behandelt, neemt contact met je op om met je af te stemmen hoe jij het gesprek wil voeren. Dat kan via bijvoorbeeld via Microsoft Teams. Wil je liever toch een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met de recruiter.

Gesprek 2e ronde

Ben je al toe aan het gesprek voor de 2e ronde? We willen dit gesprek graag met je voortzetten via Microsoft Teams en/of Zoom. Op die manier kan jouw sollicitatieprocedure doorgaan.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Gefeliciteerd! Om zo snel mogelijk met jou om tafel te zitten, nemen we telefonisch contact met je op om een gesprek met je in te plannen. Dat gesprek doen we dan telefonisch, via Microsoft Teams en/of Zoom. Als je liever een persoonlijk gesprek hebt, neem dan contact op met de recruiter.

Wil je meer weten over openstaande vacatures of heb je vragen de procedures? Stuur een WhatsApp of sms naar één van onze recruiters voor jouw vakgebied. Zij plannen dan een belafspraak met je in om tijdens een virtuele kop koffie of thee je vragen te beantwoorden.

Op de hoogte blijven?

Wil je meer weten over de werkzaamheden aan de sluis en de draaibruggen in het Kanaal van Gent naar Terneuzen?

Bekijk ons liveblog

Werken bij Rijkswaterstaat tijdens het coronavirus

Sinds corona werken alle Rijkswaterstaters thuis. Uitgezonderd de collega’s die een cruciale functie hebben in de vitale processen en deze niet vanuit huis kunnen uitvoeren. Alleen zij komen naar hun werkplek. Jouw leidinggevende zal uitleggen of dit voor jou van toepassing is en welke regels daarvoor zijn.

De coronamaatregelen hebben grote impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat staat ervoor aan de lat om de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. In nauwe samenwerking met de marktpartijen zorgen wij ervoor dat beheer en onderhoud, vervanging en renovatie, aanleg en wegen en watermanagement, zoveel als verantwoord mogelijk door kunnen. Rijkswaterstaat en de GWW-sector, waaronder de betrokken brancheorganisaties, houden actief de vinger aan de pols en werken in goed overleg samen. Ook geplande of lopende aanbestedingen gaan zoveel mogelijk door.

Starten bij Rijkswaterstaat

Om jou als nieuwe medewerker een sterke en soepele start te geven in jouw nieuwe functie, is een goede onboarding (introductie + inwerken) onmisbaar. Zodat jij goed kunt landen in jouw functie en ondanks dat het thuis en online is, sneller de organisatie leert kennen. De afdeling en jouw leidinggevende zorgen ervoor dat jij een goed inwerkprogramma krijgt, waarbij je kunt denken aan:

Inwerkprogramma

Je wordt door jouw leidinggevende en afdelingscollega's goed voorbereid. Denk aan:

  • Uitgebreide kennismaking met collega's en de afdeling. Met wie heb je te maken en wat we met elkaar voortbrengen.
  • Je maakt kennis met je eigen taak, verwachtingen daarbij en tools om je werk goed te kunnen doen.
  • We laten je zien waar jouw afdeling is ondergebracht binnen het grotere plaatje van Rijkswaterstaat.
  • Kennis van de keten en actuele, belangrijke thema's.

Introductie Rijkswaterstaat

Tijdens deze digitale introductieochtend maak je vanachter je computer kennis met Rijkswaterstraat. Dat doe je ook bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar Rijkswaterstaat onder valt.

Buddy

Naast het introductie- en inwerkprogramma is er voor jou een buddy op je toekomstige afdeling. Hij of zij helpt jou om op te starten en je plek te vinden binnen de context waar jij gaat werken. Ook in de informele gebruiken en de cultuur binnen onze organisatie.

Vergaderingen en bijeenkomsten

Deze vinden in de huidige tijden online plaats. We gebruiken hiervoor de applicatie Microsoft Teams voor videovergaderingen. Verder wordt er ook veel georganiseerd en geprobeerd om online toch elkaar te kunnen blijven opzoeken. Denk aan online teamsessies, coaching, webinars.

Inrichting werkplek en thuiswerkvoorzieningen

Om te zorgen voor een goede werkplek thuis zijn er goede regelingen. Je kan bijvoorbeeld de verschillende thuiswerkvoorzieningen declareren om het thuiswerken zo goed mogelijk te maken zoals een toetsenbord, muis, laptophouder en een in hoogte verstelbaar beeldscherm. Daarnaast kan je ook een Individueel Keuze Budget (IKB) gebruiken voor het inrichten van je werkplek, vraag naar informatie en voorwaarden bij jouw leidinggevende of kijk alvast op de site.

Je zal ongetwijfeld nog meer praktische vragen hebben, vraag het na bij de recruiter of jouw leidinggevende zij helpen jou graag. Succes komende periode en heel veel werkplezier bij Rijkswaterstaat!

Kan je niet wachten om te solliciteren?

Klik hier voor de vacatures