Solliciteren

Nu de maatregelen rondom het coronavirus zijn versoepeld, mogen we je persoonlijk weer op onze kantoren ontvangen! Uiteraard houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM en blijven maatregelen als ‘blijf thuis bij klachten en laat je testen’ gewoon gelden. Ook als je gevaccineerd bent.

We weten dat sommige sollicitanten maar ook collega’s van Rijkswaterstaat graag afstand willen houden en liever nog geen handen schudden. Daarom voor iedereen die Rijkswaterstaat bezoekt: respect voor elkaar en geef elkaar de ruimte.

Hybride solliciteren: eerste gesprek online, daarna op locatie

Heb je binnenkort een eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt altijd online plaats. De recruiter die betrokken is bij de vacature of jouw sollicitatie, neemt contact met je op en stemt af hoe jij dit gesprek wil voeren: bijvoorbeeld via Microsoft Teams.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Deze mag op kantoor of andere locatie plaatsvinden. Liever online? De recruiter neemt telefonisch contact met je op en inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Meer weten over openstaande vacatures?

Of vragen over de procedures? Stuur een WhatsApp of sms naar één van onze recruiters van jouw vakgebied. Zij plannen een belafspraak met je in om tijdens een virtuele kop koffie of thee je vragen te beantwoorden.

Werken bij Rijkswaterstaat

Het advies ‘Werk thuis als het kan en op locatie als dat nodig is’ wordt ook door Rijkswaterstaat gehandhaafd. Zo zorgen we dat de kans op coronabesmetting op of tijdens werk zo klein mogelijk is. We noemen dit ook wel het ‘hybride werken’ wat komende periode met elkaar wordt ingevuld.

Wat is hybride werken?

Dit is een werkstijl waarin het type werk leidend is voor waar, wanneer, hoe en met wie je het werk doet. Dat kan op kantoor zijn, maar ook op locatie of thuis. Samen met jouw leidinggevende maak je hier op basis van het werk bewuste keuzes in. De keuzes worden afgestemd met het team of afdeling met wie je samenwerkt. Ook persoonlijke voorkeur wordt hierin meegenomen wat wel en wat niet kan.

Starten bij Rijkswaterstaat

Om jou als nieuwe medewerker een sterke en soepele start te geven in jouw nieuwe functie, is een goede onboarding (introductie + inwerken) onmisbaar. Zodat jij goed kunt landen in jouw functie en sneller de organisatie leert kennen. De afdeling en jouw leidinggevende zorgen ervoor dat jij een goed inwerkprogramma krijgt, waarbij je kunt denken aan:

Inwerkprogramma

Je wordt door jouw leidinggevende en afdelingscollega's goed voorbereid. Denk aan:

  • Uitgebreide kennismaking met collega's en de afdeling. Met wie heb je te maken en wat we met elkaar voortbrengen.
  • Je maakt kennis met je eigen taak, verwachtingen daarbij en tools om je werk goed te kunnen doen.
  • We laten je zien waar jouw afdeling is ondergebracht binnen het grotere plaatje van Rijkswaterstaat.
  • Kennis van de keten en actuele, belangrijke thema's.

Introductie Rijkswaterstaat

Tijdens deze digitale introductieochtend maak je vanachter je computer kennis met Rijkswaterstraat. Dat doe je ook bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar Rijkswaterstaat onder valt.

Buddy

Naast het introductie- en inwerkprogramma is er voor jou een buddy op je toekomstige afdeling. Hij of zij helpt jou om op te starten en je plek te vinden binnen de context waar jij gaat werken. Ook in de informele gebruiken en de cultuur binnen onze organisatie.

Vergaderingen en bijeenkomsten

Deze vinden zowel op kantoor als online plaats. We gebruiken hiervoor de applicatie Microsoft Teams voor videovergaderingen. Verder wordt er ook veel georganiseerd en geprobeerd om online toch elkaar te kunnen blijven opzoeken. Denk aan online teamsessies, coaching, webinars.

Inrichting werkplek en thuiswerkvoorzieningen

Om te zorgen voor een goede werkplek thuis zijn er goede regelingen. Je kan bijvoorbeeld de verschillende thuiswerkvoorzieningen declareren om het thuiswerken zo goed mogelijk te maken zoals een toetsenbord, muis, laptophouder en een in hoogte verstelbaar beeldscherm. Daarnaast kan je ook een Individueel Keuze Budget (IKB) gebruiken voor het inrichten van je werkplek, vraag naar informatie en voorwaarden bij jouw leidinggevende of kijk alvast op de site.

Je zal ongetwijfeld nog meer praktische vragen hebben, vraag het na bij de recruiter of jouw leidinggevende zij helpen jou graag. Succes komende periode en heel veel werkplezier bij Rijkswaterstaat!

Kan je niet wachten om te solliciteren?

Klik hier voor de vacatures