25
jun
Evenement

Livestream maak kennis met elektrotechniek & IA

In deze livestream praten we met Robbert Geers over zijn rol en werk als technisch adviseur bij Rijkswaterstaat. Over het steeds 'slimmer' worden van bruggen en sluizen, bedienen op afstand en complexe besturing. Joost Abbink neemt je mee naar de Van Brienenoordbrug waar hij verschillende IA en E-aspecten laat zien. Benieuwd met welke uitdagingen zij dagelijks te maken hebben? Meld je aan! Uiteraard mag je tijdens de livestream vragen stellen.

IA- en E-adviseurs onmisbaar

Zo zijn adviseurs van Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor zowel de aanleg als het beheer en onderhoud van de industriële automatisering en elektrotechniek bij deze beweegbare objecten. Ze zorgen dat de infrastructuur digitaal up-to-date is, er minder storingen en vertragingen zijn, onderhoud voorspelbaar en veiligheid gegarandeerd kan worden.

Locatie

Online

Wanneer

25 juni 2021, 12.00-12.45 uur

Voor wie

Heb jij kennis over of ervaring met elektrotechniek, technische informatica of industriële automatisering? Meld je vrijblijvend aan voor de livestream op 25 juni! Graag vertellen onze technisch adviseurs over hun rol en het werk aan o.a. bruggen, sluizen en tunnels. Ook krijg je meteen een rondkijk in de Van Brienenoordbrug.

Aan de slag als technisch adviseur

Ben je na de livestream enthousiast geworden? Leuk! Kijk ook eens bij onze vacatures.

Bekijk de vacatures

Kijk mee in Van Brienenoordbrug

De Van Brienenoordbrug is meer dan een brug. Met dagelijks bijna een kwart miljoen passerende voertuigen is het onmisbaar voor de doorstroming van het verkeer rond Rotterdam. Net als veel bruggen en tunnels in ons land is ook deze op leeftijd. Het einde van de levensduur nadert, dus is een grote opknapbeurt op zijn plaats.” Aldus demissionair Minister Cora Van Nieuwenhuizen (infrastructuur).

Komende jaren staat een grootschalige vervanging gepland van beide boogbruggen en het bewegingswerk aan de oostelijke zijde van de brug. Daarnaast wordt een nieuw systeem aangelegd voor de bediening en installatie.

Vragen over elektrotechniek, technische informatica of industriële automatisering?

Carolien Molenaar (Recruiter Techniek)