19
aug
30
sep
Evenement

Iedere donderdag kennismaken met nautisch Rijkswaterstaat

Ben jij schipper en overweeg je de overstap naar een functie op de wal? Wil je iedere dag thuiskomen maar wel jouw kennis en ervaring over de waterwegen blijven inzetten? Met 462 km kanalen en rivieren, 93 sluiscomplexen, 328 bruggen en 3.544 km aan zeetoegangsgeulen en corridors in heel Nederland heeft Rijkswaterstaat mooie nautische banen!

Benieuwd wat jij met jouw nautische kennis kan doen?

Heb jij interesse in een van onderstaande nautische functies of wil je weten wat jij met jouw nautische ervaring kunt bij Rijkswaterstaat, meld je vrijblijvend aan voor een persoonlijk gesprek. Na aanmelding maakt onze nautisch specialist Marloes van Leijen een telefonische afspraak met je voor een informeel en oriënterend gesprek. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met jouw gegevens en is het gesprek vrijblijvend.

Locatie

Telefonisch

Wanneer

Iedere donderdagochtend (een gesprek duurt circa 15 minuten)

Nautische functies aan wal of op het water

Verkeersleider scheepvaart

Vanaf een centrale post houd jij het scheepvaartverkeer nauwlettend in de gaten en zorg je voor een vlotte, veilige, publieksgerichte en milieubewuste afwikkeling van het scheepvaartverkeer.

Varend verkeersleider

In deze functie heb jij een groot vaarbewijs en vaart op de grote rivieren, kanalen en meren door heel Nederland. Je bent onder meer verantwoordelijk voor het handhaven van de wet- en regelgeving op het water.

Scheepvaart operator

Vanaf een verkeerscentrale bedien jij bruggen, sluizen en stuwen met behulp van slimme digitale systemen en camera’s. Een functie waarin je op het snijvlak van operationeel watermanagement en ICT werkt en alles leert over de procedures op en rond het water.

Gezagvoerder

Vanaf het water zorg jij voor veiligheid en efficiëntie. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het schip en ook voor de bemanning. Daarnaast ben jij aanspreekpunt bij veiligheidsoefeningen en houd je toezicht op de scheepvaart en waterkwaliteit.

Meer weten wat wij jou kunnen bieden?

Marloes van Leijen (Recruiter Nautisch verkeer)