13
nov
Evenement

Stagemarkt: de juiste afslag naar een droomstage

Wat leuk dat je (mogelijk) geïnteresseerd bent in een stage bij Rijkswaterstaat. Per februari 2021 hebben wij weer volop nieuwe stagemogelijkheden en daar vertellen we je graag meer over. Dus ben jij op zoek naar een meeloopstage of een plek om je afstudeerscriptie te doen? En wil jij een verschil maken voor heel Nederland? Dan ben je hier bij Rijkswaterstaat aan het goede adres.

Noteer woensdag 11 november alvast in je agenda, want om 10.00 uur verschijnen op die dag al onze stagevacatures voor september 2020 op de website Werken voor Nederland. Zo kun jij rustig rondneuzen om te kijken of er iets voor jou tussen zit.

Online kennismaken

Op 13 november 2020 geven we een online presentatie om jou meer inzicht te geven. We willen je zo goed mogelijk voorbereiden op wat je kunt verwachtingen tijdens een stage bij Rijkswaterstaat.

Locatie

Online

Wanneer

13 november 2020, 13.00-16.00 uur

Tijdens de presentatie vertellen we je onder meer over:

  • Rijkswaterstaat als organisatie en zijn verschillende werkzaamheden
  • de gang van zaken rondom stagelopen
  • ervaringen van voormalige en huidige stagiairs en stagiaires
  • sparren met medewerkers van Rijkswaterstaat over voor jou interessante thema’s

Uiteraard is er voor jou ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Als je je aanmeldt voor dit evenement, ontvang je een week van te voren meer informatie over de manier waarop dit online evenement gaat verlopen. Je krijgt van ons een linkje om deel te nemen aan de online sessie.

Lijkt dit je interessant? Wacht dan niet langer met aanmelden. Meld je hier aan voor de stagemarkt.

Werk mee aan de toekomst van Nederland

Meld je nu aan voor onze online stagemarkt

Veelgestelde vragen

Je kunt bij Rijkswaterstaat een meewerk- of een afstudeerstage doen. Bij een meewerkstage heb je geen specifieke opdracht vanuit je opleiding, maar loop je mee op een afdeling binnen Rijkswaterstaat. Zo leer je alle aspecten van het werk op de afdeling kennen.

Bij een afstudeerstage voer je een onderzoek uit. De onderzoeksopdracht stel je vast in overleg met je stagebegeleider bij Rijkswaterstaat en de stagebegeleider van je opleiding. Je besteedt de meeste tijd aan je onderzoek en je afstudeerscriptie, maar je ervaart ook hoe het is om binnen Rijkswaterstaat te werken.

Je kunt gedurende het hele jaar met je stage starten, maar er zijn 2 gebruikelijke startmomenten in het jaar: september en februari. Het startmoment staat vermeld bij de omschrijving van de stage in de vacature.

De meeste stages bij ons duren ongeveer 4 tot 6 maanden. Mocht jouw opleiding of studie andere eisen hebben, dan proberen we hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Binnen Rijkswaterstaat krijg je een vaste stagebegeleider. Hij of zij werkt op de afdeling waar jij stage gaat lopen en is daarbij je eerste aanspreekpunt. Je begeleider zorgt voor de faciliteiten voor jou om stage te kunnen lopen. Mocht je andere vragen hebben waar je stagebegeleider geen antwoord op weet, dan is er altijd nog het Stagebureau als centraal aanspreekpunt.

Onze stagevacatures worden gepubliceerd via de website Werken voor Nederland. Hier kun je het filter ‘stage’ aanzetten en kiezen voor Rijkswaterstaat als werkgever.

Als er geen stageplaats is die bij jou past, is het afhankelijk van je studieachtergrond of je een open sollicitatie kunt indienen. Op dit moment is het alleen mogelijk om zelf een stage- of afstudeeropdracht aan te dragen met een opleiding in de volgende richtingen: civiele techniek, elektrotechniek, industriële automatisering/watermanagement/werktuigbouwkunde of iets soortgelijks. De reden hiervoor is dat wij altijd op zoek zijn naar deze studieachtergronden.

Heb jij deze studieachtergrond en is er geen geschikte stageplaats op onze website? Mail ons dan je stageopdracht en cv. Voor andere opleidingen accepteren wij geen open sollicitaties.

Ja. Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dat zie je ook terug in onze arbeidsvoorwaarden. Als stagiair kun je rekenen op een goede stagevergoeding. De hoogte van de vergoeding vind je terug bij de stagevacature.

Wij gaan er in eerste instantie vanuit dat de student een eigen reiskostenvergoeding heeft. Mocht de student deze niet meer hebben, dan kan er een leenvervoerskaart aangevraagd worden. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer op de dagen dat je stage loopt.

Voor stagiaires geldt het beleid Bring Your Own Device (BYOD), dus je krijgt niet standaard een laptop of smartphone. Mocht in sommige gevallen blijken dat je voor de stageopdracht veelvuldig telefonisch contact moet hebben, dan kan de stagebegeleider een verzoek voor een werktelefoon doen. Het uitgeven van een werklaptop gebeurt zeer zelden.

Stel: je heb een interessante stageplaats op de site gezien. Maar dit is een meewerkstage, terwijl je op zoek bent naar een afstudeerstage.

Je kan altijd in je motivatiebrief het verzoek zetten om de opdracht van een meewerkstage om te vormen naar een afstudeeropdracht of andersom. Wie weet zijn er mogelijkheden om dit om te zetten.

Nee, jouw ontwikkeling staat voorop. Jij krijgt de tijd en ruimte om activiteiten voor school bij te wonen. Wij vragen je wel om dit goed af te stemmen met je stagebegeleider, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Vanuit het Stagebureau organiseren wij 2 keer per jaar een stagedag. Dit is een dag speciaal voor de dan werkzame stagiaires van Rijkswaterstaat. Tijdens deze dag bezoeken wij vaak een object van Rijkswaterstaat en maken wij ruimte vrij om elkaar op sociaal vlak beter te leren kennen.

Unfortunately not. Our organization is mainly Dutch oriented. If you don’t speak Dutch, you can’t apply for our internship vacancies.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Stuur ons dan een mail met jouw vraag. Wij beantwoorden jouw vraag binnen 3 werkdagen.

Neem contact op en stel jouw vraag