11
nov
Evenement

Stagemarkt: de juiste afslag naar een droomstage

Wat leuk dat je (mogelijk) geïnteresseerd bent in een stage bij Rijkswaterstaat. Per februari 2022 hebben wij weer volop nieuwe stagemogelijkheden en daar vertellen we je graag meer over. Dus ben jij op zoek naar een meeloopstage of een plek om je afstudeerscriptie te doen? En wil jij een verschil maken voor heel Nederland? Dan ben je hier bij Rijkswaterstaat aan het goede adres.

Noteer woensdag 10 november 2021 alvast in je agenda, want om 10.00 uur verschijnen op die dag al onze stagevacatures voor februari 2022 op de website Werken voor Nederland. Zo kun jij rustig rondneuzen om te kijken of er iets voor jou tussen zit.

Online kennismaken

Op 11 november 2021 kun je langskomen bij de online stagemarkt. We willen je zo goed mogelijk voorbereiden op wat je kunt verwachtingen tijdens een stage bij Rijkswaterstaat.

Locatie

Online

Wanneer

11 november 2021, 10.00-14.00 uur

Tijdens de presentatie vertellen we je onder meer over:

  • Rijkswaterstaat als organisatie en de verschillende werkzaamheden
  • de gang van zaken rondom stagelopen
  • ervaringen van huidige stagiairs
  • kletsen met medewerkers van Rijkswaterstaat over voor jou interessante thema’s

Uiteraard is er voor jou ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Als je je aanmeldt voor dit evenement, ontvang je een week van te voren meer informatie over de manier waarop dit online evenement gaat verlopen. Je krijgt van ons een linkje om deel te nemen aan de online stagemarkt.

Veelgestelde vragen

Ook in coronatijd kun je gewoon stage lopen bij Rijkswaterstaat. Goed om te weten is dat iedereen op dit moment thuiswerkt, ook jij zal je stageperiode (grotendeels) thuis doorlopen. Je stagebegeleider zal met name contact met je hebben via de telefoon of online tools zoals Microsoft Teams. Tijdens deze periode wordt er een groot beroep gedaan op je zelfstandigheid en zal je jezelf elke dag moeten motiveren om weer vanuit huis aan de slag te gaan met je stage. We snappen dat dit uitdagingen met zich meebrengt. Daarom doen we ons best om je zo goed mogelijk, op afstand, te begeleiden en hechten we waarde aan goed inwerktraject.

Wij gaan er in eerste instantie vanuit dat de student een eigen reiskostenvergoeding heeft. Mocht de student deze niet meer hebben, dan kan er een leenvervoerskaart aangevraagd worden. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer op de dagen dat je stage loopt.

Voor stagiaires geldt het beleid Bring Your Own Device (BYOD), dus je krijgt niet standaard een laptop of smartphone. Mocht in sommige gevallen blijken dat je voor de stageopdracht veelvuldig telefonisch contact moet hebben, dan kan de stagebegeleider een verzoek voor een werktelefoon doen. Het uitgeven van een werklaptop gebeurt zeer zelden.

Stel: je heb een interessante stageplaats op de site gezien. Maar dit is een meewerkstage, terwijl je op zoek bent naar een afstudeerstage.

Je kan altijd in je motivatiebrief het verzoek zetten om de opdracht van een meewerkstage om te vormen naar een afstudeeropdracht of andersom. Wie weet zijn er mogelijkheden om dit om te zetten.

Unfortunately not. Our organization is mainly Dutch oriented. If you don’t speak Dutch, you can’t apply for our internship vacancies.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Stuur ons dan een mail met jouw vraag. Wij beantwoorden jouw vraag binnen 3 werkdagen.

Neem contact op en stel jouw vraag