9
jul
Evenement

Techniek Expeditie Gaasperdammertunnel

De Gaasperdammertunnel, een megaproject van Rijkswaterstaat dat iedereen kent, is open! Hoe is dit complexe project gerealiseerd? Wat is de rol van de projectmanager en van de technisch adviseurs geweest bij dit bepalende project voor de bereikbaarheid van Amsterdam?

Tijdens deze online Meet & Greet brengen wij jou in contact met verschillende vakcollega's over hun rol en werkzaamheden. Daarnaast krijg je een exclusief en live kijkje bij de Gaasperdammertunnel, de langste landtunnel van Nederland.

Wil je in gesprek met een technisch specialist?

Dat kan! We starten het online event eerst met een introductie over techniek bij Rijkswaterstaat. Frans Meijer (technisch adviseur) en Joop van der Velden (technisch manager) nemen je hiervoor mee in een korte live stream bij de Gaasperdammertunnel. Daarna ga je, in een themasessie naar keuze, in gesprek met een adviseur van jouw vakgebied. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Locatie

Online

Wanneer

9 juli 2020, 09.00-10.15 uur

Voor wie?

Voor technische (hbo-/wo-) professionals met een opleiding civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of elektrische installaties. Rijkswaterstaat bedient verschillende domeinen als bruggen, sluizen, keringen en uitgebreide snel- en vaarwegen. Een divers werkveld wat vraagt om specifieke werkkennis.

Sprekers en vakgebieden

Onderdeel van deze online Meet & Greet zijn de 'themasessies'. Met wie zou jij in gesprek in willen? Geef jouw keuze door op het aanmeldformulier:

Alfred Memelink en Sonja Fennis vertellen over de civiele uitdagingen rondom de Gaasperdammertunnel en andere projecten. Van het uitbreiden van een bestaand viaduct tot het beoordelen van tijdelijke constructies. Hoe zorg je voor een goede verbinding tussen een object van 50 jaar oud en nieuwe liggers? En die tijdelijke constructie, is die berekend op aanrijdingen?

Frank Simmerman en Jan van der Sluis praten vanuit de expertise industriƫle automatisering over het technisch geweten van tunnelprojecten (Tunnel Technische Installaties). Aan bod komen onder andere de Gaasperdammertunnel en de Blankenburgverbinding.

Nieuwsgierig wat je als werktuigbouwkundige bij Rijkswaterstaat doet? Martin Mangnus en Bart Poppelaars gaan graag met jou in gesprek. Een brug of sluis bestaat uit grote en zware constructies die aangedreven worden door hydraulische of elektromechanische aandrijvingen. Het is steeds een uitdaging om oude technieken aan te laten sluiten bij de hedendaagse standaarden. En hoe werkt een renovatie en wat verwacht men tijdens de voorbereidings- en uitvoeringsfase van je? Hoe zet je jouw vakkennis in?

Joop van der Velden is als technisch manager bij Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de integrale sturing van een project en het bijhorende technisch team. Samen met Frans Meijer kan hij je alles vertellen over bijvoorbeeld planstudie, contractvoorbereiding, veiligheid tot en met realisatie van projecten als A2 Leidsche Rijn en de A9 Gaasperdammertunnel.

Frans de Kock en Maartje Zindler gaan in op de uitdagingen van een projectmanager: bijvoorbeeld het verbinden van partijen en belangen binnen infrastructurele- en gebiedsontwikkelingsprojecten. Frans vertelt onder andere over zijn rol, de tegengestelde uitdagingen en innovatieve oplossingen binnen het project van de Gaasperdammertunnel. Maartje is onder meer betrokken bij project A4 Haaglanden waar gewerkt wordt aan de bereikbaarheid van regio Haaglanden.

Technisch advies

Meer weten over de werkvelden en expertises van technische adviseurs bij Rijkswaterstaat?

Interviews, vlogs en vacatures