‘Ik ga het liefst voor een 9. Of een 10.’

Van stagiair, naar regiotrainee, tot asset manager

Interview 17 maart 2022

Gelijk aan de slag met een project dat er écht toe doet, dat was de wens van regiotrainee Nejla Myumyun. Als aanstormend asset manager krijgt ze alle ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

Nejla Myumyun geeft het gelijk toe: ze is een tikje streberig. Op school wilde ze altijd hoge cijfers halen. Het beste nastreven doet ze nog steeds. Maar nu tijdens haar 2 jaar durende traineeship bij Rijkswaterstaat. Na de afronding gaat ze - als alles meezit - aan de slag als asset manager.

Aanspreekpunt

Nejla studeerde in 2020 af aan de Haagse Hogeschool Civiele Techniek met waterbouw als specialisme. In april 2021 startte ze als regiotrainee. Sinds een half jaar is ze aanspreekpunt voor het project Uiterwaarden in West-Nederland Zuid, het gebied dat onder meer Rotterdam en omgeving omvat.

Voor ze in dienst kwam liep ze ook al stage bij Rijkswaterstaat. Hier deed ze onderzoek naar de Dijkbescherming bij Marken (als onderdeel van PPO: Programma, Projecten, Onderhoud). Voor haar eindscriptie kreeg ze een 8,6. ‘Al had ik liever nog hoger gehad’, zegt ze lachend.

Bepalen hoe en wat

Uiteraard kun je met Civiele Techniek ook bij een bouwbedrijf of ingenieursbureau terecht. Toch wist ze vrij snel dat ze liever voor Rijkswaterstaat aan de slag wilde. De rol van opdrachtgever die kaders stelt en toetst of de uitvoering voldoet, past haar het beste. ‘Dat is iets ‘roods’ in mij. Ik wil graag bepalen hoe en wat.

Voor ze bij haar huidige opdracht terecht kwam, kreeg ze de kans om zich via verschillende projecten te oriënteren. Zo hield ze zich een tijdje bezig met een meer datagedreven opdracht. Maar dat beviel niet zo. ‘Toen ik dat aangaf, zijn we naar een andere plek gaan zoeken. Binnen Rijkswaterstaat zijn zo veel verschillende functies. Er is altijd wel iets dat bij je past.'

Unieke projecten

Bij het project Uiterwaarden werkt ze nu in een nieuwe samenwerkingsvorm met partners als Staatsbosbeheer voor het groenonderhoud van de overloopgebieden. Dit is onderdeel van het project Ruimte voor de Rivieren. ‘Ik vind zowel de Deltawerken als Ruimte voor de Rivieren heel interessant omdat het zulke grote, unieke projecten zijn.

Haar interesse voor Waterbouw, het technische en planmatige, komt ook voort uit de behoefte om ‘structuur aan te brengen’. ‘In mijn privéleven houd ik daar ook van.’ Daarnaast vindt ze het mooi om bij te dragen aan projecten die er echt toe doen. En er is weinig meer relevant voor het voortbestaan van Nederland dan waterbouw en dijkbescherming.

‘Ik vind zowel de Deltawerken als Ruimte voor de Rivieren heel interessant omdat het zulke grote, unieke projecten zijn.’

Snel verantwoordelijkheid

Nejla is verrast hoe snel ze, kersvers van de opleiding, volwaardig mee kan draaien als asset manager. Binnen het project Uiterwaarden werkt ze met 2 teams. Ze merkt dat de ideeën die ze inbrengt ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. ‘Daaruit blijkt dat er echt naar je wordt geluisterd. Je krijgt vrij snel vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Daar blijft het niet bij: ze krijgt ook uitgebreide begeleiding op persoonlijk vlak. Hoe ziet je persoonlijke ontwikkeling eruit? Op welke terreinen kun je binnen de organisatie verder groeien en doorleren? ‘Mijn ervaring is dat mensen om je heen je zo goed mogelijk proberen te begeleiden. Dat is heel fijn.

Veel mogelijkheden

Volgens haar is het een misverstand dat Rijkswaterstaat enkel een grote, zakelijke organisatie is. ‘Natuurlijk is het hier óók zakelijk. Maar je bent tegelijk met mensen bezig. Rijkswaterstaat biedt eindeloos veel mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen.

Wil jij ook aan de slag bij Rijkswaterstaat?

Bekijk de pagina over het Regio Traineeship