20
nov
Evenement

Webinar industriële automatisering

Wie door Nederland rijdt of vaart, ziet ontelbare beweegbare en geautomatiseerde objecten. Denk aan gemalen, sluizen, bruggen en keringen. Hiervoor is industriële automatisering (IA) onmisbaar. Al is het maar omdat we steeds vaker onze objecten op afstand gaan bedienen.

Zo zijn IA-adviseurs van Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de industriële automatisering en elektromechanica van deze beweegbare objecten. Ze zorgen dat de infrastructuur digitaal up-to-date is, er minder storingen en vertragingen zijn, onderhoud voorspelbaar wordt en de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Locatie

Online

Wanneer

20 november 2019, 20.00–20.45 uur

Meld je aan en praat mee!

In dit webinar praten we met Guido Brouwn (senior adviseur IA, installaties en bediening) en Joep Schatorjé (senior adviseur IA, projectmanagement, kwaliteit en processen) over hun rol en werk als IA-adviseur bij Rijkswaterstaat. Aan de hand van de vernieuwing van Sluis Eefde gaan zij in op verschillende IA-aspecten. Ben je benieuwd met welke uitdagingen in industriële automatisering zij dagelijks te maken hebben? Meld je aan! Uiteraard mag je tijdens het webinar vragen stellen.

Sluis Eefde: een fikse IA-puzzel

Sluis Eefde is een essentiële, logistieke schakel in de Europese scheepvaartverbinding en wordt op dit moment uitgebreid met een 2e sluiskolk. Zo kunnen we in de toekomst 20.000 vrachtschepen door de sluis laten gaan in plaats van de huidige 12.000. De nieuwe kolk wordt onder andere voorzien van een zogenaamde segmentdeur die naar de bodem klapt. Schepen varen er straks gewoon overheen. Bijzonder is het gebruik van zonnepanelen als energiebron voor de complete sluis en het toepassen van standaard bouwblokken, denk hierbij aan de ‘routeerbare noodstop’. Verder vertellen onze sprekers graag over de standaardisering van camera’s, marifonie, scheepvaartseinen en de werkplekken van de medewerkers op de sluis.

Werken bij Rijkswaterstaat

Wil je weten welke IA-functies er bij Rijkswaterstaat zijn? Kijk dan regelmatig bij onze vacatures voor industriële automatisering.