Neem de juiste afslag naar een droomstage

Stage lopen bij Rijkswaterstaat

Jaarlijks kiezen ruim 500 studenten voor een stage bij Rijkswaterstaat. Of het nu gaat om een afstudeerstage of een meeloopstage. Of je technisch onderlegd bent of juist enthousiast wordt van bijvoorbeeld contractmanagement. Rijkswaterstaat biedt op mbo-, hbo- en wo-niveau verschillende stages aan.

Wil jij ervaren hoe het is om samen met zo’n 10.000 collega’s Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder te maken? En wil je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Neem dan de juiste afslag naar jouw droomstage bij Rijkswaterstaat!

Stagemogelijkheden

Meeloop/meewerkstage

Bij een meewerkstage heb je geen specifieke opdracht vanuit je opleiding, maar loop je mee op een afdeling binnen Rijkswaterstaat. Zo leer je alle aspecten van het werk op de afdeling kennen en kun je ontdekken wat het best bij jou past.

Afstudeerstage/onderzoeksstage

Bij een afstudeerstage voer je een onderzoek uit. De onderzoeksopdracht stel je vast in overleg met je stagebegeleider bij Rijkswaterstaat en de stagebegeleider van je opleiding. Je besteedt de meeste tijd aan je onderzoek en je afstudeerscriptie, maar je ervaart ook hoe het is om binnen Rijkswaterstaat te werken.

We bieden stageplaatsen op alle opleidingsniveaus en afdelingen, in heel Nederland. Per vacature staat aangegeven voor welk niveau het is en wat de standplaats is. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij specialistische afdelingen op het gebied van verkeer- en watermanagement, aanleg en onderhoud, omgeving- en assetmanagement, maar ook bij algemene afdelingen als ICT, inkoop, HRM en communicatie.

Waarom kiezen voor een stage bij Rijkswaterstaat?

Bijdragen aan Nederland

Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Jouw ontwikkeling

Je persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal tijdens jouw stageperiode. We informeren je graag over de mogelijkheden om na je stage aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt je eigen stagebegeleider binnen Rijkswaterstaat toegewezen. Hij/zij is je aanspreekpunt binnen de organisatie en hij/zij zal je helpen tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Stagevergoeding

Je krijgt een bruto stagevergoeding per maand van €652,- bij een werkweek van 40 uur.

Wanneer start jij met je stage?

Wij vinden het belangrijk dat jij je goed kan oriënteren op een passende stage. Daarom organiseren we onder andere twee keer per jaar een stagemarkt. Hieronder staan per instroommoment meer informatie en belangrijke data om alvast in je agenda te noteren.

Wil je graag stage lopen bij Rijkswaterstaat, maar start jouw stage niet rond september/oktober? Neem dan even contact op met het Stagebureau om de mogelijkheden te bespreken.

LET OP: de werving voor februari 2022 is reeds geweest. Ben jij nog op zoek naar een stageplek voor deze periode? Ook dan kan je even contact opnemen met het Stagebureau.

Veelgestelde vragen

Ook in coronatijd kun je gewoon stage lopen bij Rijkswaterstaat. Goed om te weten is dat iedereen op dit moment thuiswerkt, ook jij zal je stageperiode (grotendeels) thuis doorlopen. Je stagebegeleider zal met name contact met je hebben via de telefoon of online tools zoals Microsoft Teams. Tijdens deze periode wordt er een groot beroep gedaan op je zelfstandigheid en zal je jezelf elke dag moeten motiveren om weer vanuit huis aan de slag te gaan met je stage. We snappen dat dit uitdagingen met zich meebrengt. Daarom doen we ons best om je zo goed mogelijk, op afstand, te begeleiden en hechten we waarde aan goed inwerktraject.

Wij gaan er in eerste instantie vanuit dat de student een eigen reiskostenvergoeding heeft. Mocht de student deze niet meer hebben, dan kan er een leenvervoerskaart aangevraagd worden. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer op de dagen dat je stage loopt.

Voor stagiaires geldt het beleid Bring Your Own Device (BYOD), dus je krijgt niet standaard een laptop of smartphone. Mocht in sommige gevallen blijken dat je voor de stageopdracht veelvuldig telefonisch contact moet hebben, dan kan de stagebegeleider een verzoek voor een werktelefoon doen. Het uitgeven van een werklaptop gebeurt zeer zelden.

Stel: je heb een interessante stageplaats op de site gezien. Maar dit is een meewerkstage, terwijl je op zoek bent naar een afstudeerstage.

Je kan altijd in je motivatiebrief het verzoek zetten om de opdracht van een meewerkstage om te vormen naar een afstudeeropdracht of andersom. Wie weet zijn er mogelijkheden om dit om te zetten.

Unfortunately not. Our organization is mainly Dutch oriented. If you don’t speak Dutch, you can’t apply for our internship vacancies.

Vragen over stages? Neem contact op.

Felice de Jong (Campus recruiter)