Kom jij naar onze stagemarkt?

Kom naar onze stagemarkt

Stage bij Rijkswaterstaat

Elk jaar kiezen ruim 450 studenten voor een stage bij Rijkswaterstaat. Wil jij ervaren hoe het is om samen met zo’n 8.700 collega’s Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder maken? En wil je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Start je carrière met een stage bij Rijkswaterstaat.

Vliegende start van je carrière

Met een stage doe je praktijkervaring op in een functie die jou aanspreekt. Bij Rijkswaterstaat kun je kiezen voor een meeloopstage, maar ook je bachelor of master afronden met een afstudeerstage. Ben je enthousiast geraakt over onze organisatie? Dan kun je na je stage misschien wel doorstromen naar een baan of traineeship bij Rijkswaterstaat.

Vlog stagiair Jenny Epke

Jouw ontwikkeling staat voorop

Jij investeert in je toekomst, wij investeren in jou. Vanzelfsprekend kun je rekenen op goede begeleiding tijdens je stage. Jouw stagebegeleider is je eerste aanspreekpunt binnen Rijkswaterstaat. Twee keer per jaar organiseren we een stagedag voor alle stagiairs. Op deze dag maak je kennis met andere stagiairs en neem je een kijkje achter de schermen bij andere afdelingen of projecten. Zo kun je ervaringen uitwisselen en tips met elkaar delen.
Deel je ervaringen met andere stagiairs tijdens de stagedagen

Vlog stagiair Anna Robin Hoogendoorn

Stagevergoeding

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dat zie je ook terug in onze arbeidsvoorwaarden. Als stagiair kun je rekenen op een goede stagevergoeding. De hoogte van de vergoeding vind je terug bij de stagevacature. Bovendien word je onderdeel van een professioneel en enthousiast team en werk je aan projecten met impact. Uitdagend én goed voor je cv, welk pad je daarna ook kiest.

Vind de stage die bij jou past (mbo, hbo of wo)

We bieden stageplaatsen op alle opleidingsniveaus en afdelingen, in heel Nederland. Per vacature staat aangegeven of het om een stage op mbo-, bachelor of master-niveau gaat en wat de standplaats is. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij specialistische afdelingen op het gebied van verkeer- en watermanagement, aanleg- en onderhoud, omgeving- en assetmanagement, maar ook bij algemene afdelingen als ICT, Inkoop, HRM en communicatie.

Ben je geïnteresseerd?

Bekijk alle stageplekken en solliciteer via de website van Werken voor Nederland.

Bekijk alle stagevacatures

Sollicitatieprocedure

Solliciteren op stagevacature

Bekijk onze stagevacatures en reageer online met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. De deadline voor reageren staat aangegeven in de vacaturetekst.

Reactie op je sollicitatie

Na ontvangst van je sollicitatie geven we een reactie per telefoon of e-mail. Zien we een match? Dan nodigen we je uit voor een kennismaking.

Op gesprek

Je maakt op een van onze locaties kennis met je toekomstige manager en stagebegeleider.

Startgesprek

Zijn we beiden enthousiast en word je stageopdracht goedgekeurd door je opleiding? Dan stemmen we samen af waar en wanneer je kunt beginnen met je stage bij de Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

Stagemarkt

Twee keer per jaar organiseren we een stagemarkt. Op deze dag kom je alles te weten over onze stage- en afstudeeropdrachten en maak je kennis met de verschillende afdelingen. We houden op 24 april 2020 een nieuwe stagemarkt. Kom ook en maak kennis met ons!
Bekijk het evenement Stagemarkt
Ontmoet je toekomstige collega's tijdens de stagemarkt

Vragen over stages? Neem contact op.

Timo Samson (Adviseur HRM Mobiliteit)