Kijk mee met technisch adviseurs Sjoerd, Heleen en Johan.

Of solliciteer meteen!

Word technisch adviseur

Ben jij technisch adviseur, specialist of ingenieur? Kijk mee met Sjoerd, Heleen en Johan. Of drink een digitale kop koffie met een technisch adviseur!

Koffie?

Kennismaken vanuit huis met onze technisch experts. Liefst hadden we jou persoonlijk ontmoet bij één van onze vele bruggen of tunnels. Dat kan nu niet, maar graag nodigen we je uit voor een digitaal kopje koffie met een van onze technische adviseurs. Zij vertellen je meer over het werk en de impact ervan op Nederland. Meld je aan, dan zorgen wij voor de koffie bij jou thuis.
Meld je aan
Gewoon eens sparren met een vakcollega? Meld je aan voor een digitaal kop koffie!

Online Meet & Greet

De Gaasperdammertunnel, een megaproject van Rijkswaterstaat dat iedereen kent, is open! Hoe is dit complexe project gerealiseerd? Wat is de rol van de projectmanager en van de technisch adviseurs bij dit bepalende project voor de bereikbaarheid van Amsterdam? Meld je aan en krijg meteen een exclusief, live kijkje in de langste landtunnel van Nederland.
Meld je aan
Meld je aan voor Techniek Expeditie Gaasperdammertunnel

Kennisnetwerk

Ben jij een technische expert of specialist op het gebied van civiele techniek, werktuigbouwkunde of industriële automatisering? Blijf jij graag up-to-date en ontmoet je graag vakgenoten? Meld je dan aan voor het Kennisnetwerk technisch advies van Rijkswaterstaat. Via dit netwerk brengen wij technische professionals van diverse vakgebieden in contact met elkaar.
Meld je aan
Technische adviseurs, experts en ingenieurs in contact brengen met elkaar

Expertises technisch advies

Specialistische kennis van beton en staal voor onder andere bruggen en viaducten is in alle fases van aanleg en onderhoud essentieel. Je werkt binnen een hecht team van technische adviseurs waarbij jij een voortrekkersrol hebt op jouw kennisvlak. Je toetst onder meer de haalbaarheid van plannen, analyseert inspectieresultaten, specificeert de benodigde functies en systemen in contracten en bent aanspreekpunt binnen het project en opdrachtnemers.

Jouw expertise over beweegbare objecten wordt ingezet om de kwaliteit, haalbaarheid en veiligheid ten aanzien van keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten te waarborgen. Zowel bij de aanleg als het onderhoud ervan. Binnen een team van specialisten heb jij een sturende en adviserende rol waarbij je koers vaart op procesverbetering. Tevens ben je aanspreekpunt en gesprekspartner binnen dit vakgebied voor collega’s en opdrachtnemers.

Iedere weg, brug, tunnel en sluis bevat hard- en software. Als adviseur ben jij verantwoordelijk voor de industriële automatisering en elektromechanica van complexe assets als tunnels, bruggen, sluizen en verkeersmanagementsystemen. Je zorgt ervoor dat de infrastructuur digitaal up-to-date is en zorgt zo voor minder storingen, voorspelbaar onderhoud en veiligheid.

Door risico’s in te schatten bij projecten omtrent waterbodems, oevers, sluizen, damwanden en dijken, draag jij direct bij aan een optimaal bereikbaar en veilig Nederland. Als specialist zie jij erop toe dat de risico’s tijdens alle projectfasen zijn ingekaderd en de kwaliteit van de ontwerpen en voorstellen wordt gewaarborgd. Je werk is technisch uitdagend en bestrijkt het gehele vakgebied van de natte infrastructuur.

Met jouw achtergrond in milieukunde, ruimtelijke ordening of sustainability heb je inmiddels voldoende ervaring met duurzaamheid en circulaire economie. Als adviseur duurzaamheid ben jij betrokken bij de aanleg- en beheerprojecten uit een bepaalde regio. Dankzij jou staan de neuzen rondom duurzaamheid dezelfde kant op en is de impact van ons werk aan weg en water op het klimaat zo klein mogelijk.

Vragen over techniek bij Rijkswaterstaat? Neem contact op.

Tom Ebbers (Recruiter Techniek & IA)