'Je kan binnen Rijkswaterstaat zoveel zien en ontdekken!'

4 vragen aan Josien Schoonbeek, stagiair en student Integrale Veiligheidskunde

Interview 25 januari 2024

Josien Schoonbeek is studente Integrale Veiligheidskunde op het Saxion. Zij is eind augustus begonnen aan haar stage bij Midden-Nederland, een van de 7 regionale onderdelen van Rijkswaterstaat.

Voor Midden-Nederland maak ik de wettelijk verplichte functiegebonden Risico-Inventarisatie en – Evaluatie beeldschermwerk, met als grootste risico bewegingsarmoede. Ik loop mee met Wout, hij is adviseur Integraal Veiligheidsmanagement binnen Midden-Nederland. Dit onderzoek is in opdracht van RWS Midden-Nederland en dit voer ik ook uit voor dit organisatiedeel.

Waarom heb je voor Rijkswaterstaat als organisatie gekozen?

Ik heb gekozen voor Rijkswaterstaat omdat het een brede organisatie is met veel mogelijkheden. Het leek mij een leuke organisatie om stage te lopen om zoveel mogelijk te ontdekken en erachter te komen wat ik leuk vind en wat juist niet. Ik zou iedereen aanraden om hier stage te gaan lopen, je kan binnen Rijkswaterstaat zoveel zien en ontdekken, dat ervaar ik als erg leerzaam en fijn.

Wat heb jij geleerd bij ons?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd om veel te netwerken en meer geleerd over het veiligheidsmanagement binnen Rijkswaterstaat.

Wat wil je aan de volgende stagiair(e) meegeven als tip?

Mocht je voor Rijkswaterstaat kiezen: ga netwerken tijdens je stage! Collega’s zijn super behulpzaam en nemen je graag mee om zoveel mogelijk van de organisatie te zien.

Meer weten over stage lopen?

Stages en afstuderen