Neem de juiste afslag naar een droomstage

Stage lopen bij Rijkswaterstaat

Elk jaar kiezen ruim 450 studenten voor een stage bij Rijkswaterstaat. Wil jij ervaren hoe het is om samen met meer dan 9000 collega's Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder te maken? En wil je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Neem dan de juiste afslag naar jouw droomstage bij Rijkswaterstaat!

Waarom kiezen voor een stage bij Rijkswaterstaat?

Bijdragen aan Nederland

Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Jouw ontwikkeling

Je persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal tijdens jouw stageperiode. We informeren je graag over de mogelijkheden om na je stage aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt je eigen stagebegeleider binnen Rijkswaterstaat toegewezen. Deze persoon is je aanspreekpunt binnen de organisatie en helpt je tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Stagevergoeding

Je krijgt een bruto stagevergoeding van €635,- per maand bij een werkweek van 40 uur.

Maak kennis met onze stagiairs

Stagemarkt Rijkswaterstaat 11 november 2022

Meld je aan voor onze stagemarkt

Interview Jens Meinderts

9 vragen aan Jens Meinderts, student Geoscience and Remote Sensing

Interview Maarten Visscher

9 vragen aan Maarten Visscher, student Embedded Systems

Stages op alle opleidingsniveaus en afdelingen

Per vacature staat aangegeven of het om een stage op mbo-, hbo-, bachelor-, of masterniveau gaat en wat de standplaats is. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij specialistische afdelingen op het gebied van verkeer- en watermanagement, aanleg- en onderhoud, omgeving- en assetmanagement, maar ook bij algemene afdelingen als ICT, Inkoop, HRM en communicatie. Bekijk alle stages

Veelgestelde vragen over stages

Er zijn 2 vaste instroommomenten voor stagiairs. Dit is in februari en september. Uiteraard kijken we met je mee als jij buiten deze periode een stage/onderzoek wenst te doen bij Rijkswaterstaat.

Ik start in februari 2023

Van 3 tot en met 20 november 2022 staan de stagevacatures online. Je kan deze hier vinden. Op 11 november 2022 organiseren wij een stagemarkt in Utrecht waarbij jij kennis kan maken met Rijkswaterstaat en kan bekijken welke stageplekken er allemaal worden aangeboden.

Ik start in een andere periode met mijn stage

Wil je graag stage lopen bij Rijkswaterstaat, maar start jouw stage niet rond september/oktober? Neem dan even contact op met het Stagebureau om de mogelijkheden te bespreken (stage@rws.nl).

Je kunt je via deze link aanmelden voor onze stagemarkt op 11 november 2022.

Wij gaan er in eerste instantie vanuit dat de student een eigen reiskostenvergoeding heeft. Mocht de student deze niet meer hebben, dan kan er een leenvervoerskaart aangevraagd worden. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer op de dagen dat je stage loopt.

Voor stagiairs geldt het beleid Bring Your Own Device (BYOD), dus je krijgt niet standaard een laptop of smartphone. Mocht in sommige gevallen blijken dat je voor de stageopdracht veelvuldig telefonisch contact moet hebben, dan kan de stagebegeleider een verzoek voor een werktelefoon doen. Het uitgeven van een werklaptop gebeurt zeer zelden.

Stel: je heb een interessante stageplaats op de site gezien. Maar dit is een meewerkstage, terwijl je op zoek bent naar een afstudeerstage.

Je kan altijd in je motivatiebrief het verzoek zetten om de opdracht van een meewerkstage om te vormen naar een afstudeeropdracht of andersom. Wie weet zijn er mogelijkheden om dit om te zetten.

Vragen over stages? Neem contact op.

Julia van Zeist (Campusrecruiter)

Op de hoogte blijven van stages bij Rijkswaterstaat?