Asset management bij Rijkswaterstaat
Als asset manager bij Rijkswaterstaat beheer jij straks misschien de hele ring A10 of zorg jij dat schepen vanaf de Rotterdamse Haven naar de rest van Europa kunnen. Benieuwd hoe jouw werkdag eruit kan zien?
Onze collega Ralph van Riel laat het je zien.
Werk aan de toekomst
Rijkswaterstaat staat voor een enorme onderhoudsopgave. Bruggen, tunnels, sluizen, wegen en waterkeringen, gebouwd in de jaren 50 en 60, zijn toe aan renovatie en vervanging. Werk aan de winkel dus én een kans om te werken aan de toekomst van Nederland. Grijp jij die kans?
Onze asset management functies
Wil je net als Ralph aan de slag binnen asset management? We kennen bij Rijkswaterstaat de volgende asset management functies:
Een veilige en betrouwbare infrastructuur is niet vanzelfsprekend. Asset managers spelen een belangrijke rol. Ze zijn verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en het beheer van wegen, sluizen, bruggen en tunnels. Voor het onderhoud van bijvoorbeeld een snelweg creëert een asset manager verschillende scenario’s. Hierbij weegt hij of zij de risico’s en impact af voor de omgeving, de techniek en het budget. Ben jij klaar voor die verantwoordelijkheid?
Jij hebt een technische achtergrond in bijvoorbeeld civiele techniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Vanuit jouw discipline adviseer jij de asset manager over de technische stand van zaken van bijvoorbeeld de installaties, de constructies of beweegbare delen. Jij doet inspecties en maakt faalkansberekeningen. Je werkt samen met de aannemers en beoordeelt bijvoorbeeld hun verbetervoorstellen. Ook stem je veel af met je collega adviseurs die voor de projectenorganisatie werken binnen Rijkswaterstaat, zodra er bijvoorbeeld een vervanging of renovatie plaatsvindt aan het object. Een technische uitdaging waarbij je dagelijks aan de grootste assets werkt!
Maintenance engineers zijn essentieel voor een stabiele en veilige infrastructuur in ons land. De assets die jij krijgt toegewezen, leer je tot in detail kennen. Je praat met het asset managementteam, duikt in audits en analyseert inspectierapporten. Zo kom je tot een helder risicoprofiel, een overzicht van wenselijke onderhoudswerkzaamheden en vervangingsinvesteringen. Samen met de asset manager heb je een enorme impact op het totale proces van beheer en onderhoud.
Asset management: continu in ontwikkeling en steeds een complexer, dynamischer en uitdagender vak. Ook binnen Rijkswaterstaat is de professionalisering in volle gang. Vind jij het een uitdaging om direct bij te dragen aan deze ontwikkeling? Wij zoeken mensen met kennis en kunde op het gebied van asset management. Jij bent iemand die positief en enthousiast is ingesteld met een can-do mentaliteit. Jouw drijfveer is verbeteren en verbinden en je hebt zin in een uitdagend project voor in ieder geval de komende jaren. We bieden verschillende rollen in loondienst bij Rijkswaterstaat (dus niet op freelance basis).
Koffie?
Ben je benieuwd of asset management bij Rijkswaterstaat echt wat voor jou is en voldoe je aan één van deze criteria:
- Je hebt een technische opleidingsachtergrond op mbo-4, hbo of wo niveau.
- Je hebt technische werkervaring bijvoorbeeld in elektrotechniek, civiele techniek, werktuigbouwkunde of een andere technische discipline die binnen de infrasector relevant is.
- Je bent al werkzaam in het vakgebied asset management.
Dan nodigen we je graag uit voor een kopje koffie met één van onze asset managers. Ze vertellen je meer over het werk en de impact ervan op Nederland.
Interesse? Neem contact op met Tom Ebbers. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Maak kennis met asset management
Investeer in jouw toekomst
Ontwikkeling om te groeien
Binnen Rijkswaterstaat wordt sterk vanuit competenties gedacht. Je hoeft nu nog niet alle vinkjes te hebben. We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf wilt ontwikkelen.
Niet alleen ontwikkel je je op inhoudelijk vlak, ook werk je aan je communicatieve vaardigheden en je kwaliteiten als adviseur. Daarnaast heb je meestal ook andere rollen en word je breder inzetbaar. Wat je daarvan leert, neem je in je verdere carrière mee.
Back to school? Basisopleiding technici
Veel van de rollen bij Rijkswaterstaat zijn alleen bij Rijkswaterstaat te vervullen. Uniek werk aan unieke objecten.
Daarom volg je in je startjaar een basisopleiding Technici. Zo kun jij echt je rol pakken en je inhoudelijk ontwikkelen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke vaardigheden als adviseur.
Logisch: goede arbeidsvoorwaarden
Bij veel organisaties is er weinig balans tussen werk en privé. Bij ons is een druk privéleven goed in te passen met de 36-urige werkweek.
Met je individueel keuzebudget kun je meer dagen kopen of juist sparen voor een grote aankoop. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je dus gedeeltelijk zelf samen. Omdat we groei en ontwikkeling belangrijk vinden, bieden we ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Wat je, terecht, veel hoort tegenwoordig is de inclusieve organisatie. Rijkswaterstaat biedt ruimte voor iedereen en maakt dankbaar gebruik van de kracht van diversiteit van medewerkers.
Dat brengt betere resultaten voor Nederland. Dankzij verschillen worden we beter en voelt iedereen zich betrokken en gewaardeerd. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.