Finance bij Rijkswaterstaat

Het complete financiële plaatje op orde hebben voor de renovatie van de Van Brienenoordbrug of de aanleg van een grote nieuwe sluis? Dat kan straks misschien jouw verantwoordelijkheid zijn. Als financieel expert projectbeheersing zorg jij voor de financiële administratie voor de grootste infraprojecten van Nederland. Ben jij klaar voor die uitdaging?

Durven en doorzetten

Als financieel expert ben jij onze persoon die kritische vragen durft te blijven stellen, verbindingen legt tussen uiteenlopende afdelingen en grote budgetten bewaakt. Je neemt en krijgt je eigen verantwoordelijkheid en weet van doorzetten.

De afwisseling in projecten is groot: bruggen, sluizen, tunnels, noem maar op. Maar bij Rijkswaterstaat leer je in de praktijk en krijg je alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op een manier die bij jou past.

Jouw talenten

Ben je benieuwd wat je met jouw talenten bij ons kunt doen? Wij bieden het volgende:

Financieel experts projectbeheersing zijn verantwoordelijk voor het financieel management van complexe projecten. Je maakt bijvoorbeeld de financiële prognoses voor onder andere de renovatie en vervanging van bruggen, tunnels, sluizen, wegen en waterkeringen. Bij al dit soort grote projecten verandert er continu veel. Je haalt informatie op bij projectleden, maakt financiële rapportages, stelt kritische vragen en zorgt dat alle data steeds weer klopt. Samen met de manager projectbeheersing heb je een grote impact op het totale proces van beheer en onderhoud.

Als manager projectbeheersing sta je aan de lat voor het invullen van de integrale beheersing (scope, tijd, geld, risico’s, planning, informatie, kwaliteit en documentatie) voor 1 of meerdere contracten. Daarnaast houd je vanuit jouw centrale rol teamleden goed op de hoogte van wat er speelt en breng je ze in positie. Ben jij klaar voor die verantwoordelijkheid?

Leren in de praktijk

Veel van de rollen bij Rijkswaterstaat zijn alleen bij Rijkswaterstaat te vervullen. Uniek werk aan unieke objecten. Daarom volg je bij aanvang als financieel expert een kort maar intensief opleidingstraject. Tijdens deze opleidingen krijg je alle basisvaardigheden aangeleerd die je nodig hebt als financieel expert. Je kunt deze vaardigheden direct toepassen in de praktijk bij jouw eigen projectteam. Zo kun je direct aan de slag en leren terwijl je werkt. Hiernaast heb je directe collega’s binnen de afdeling waarmee je samenwerkt aan kennisdeling en samen werkt naar een uniforme manier van werken.
Uniek werk aan unieke objecten

Investeer in jouw toekomst

Ontwikkeling om te groeien

Binnen Rijkswaterstaat denken we sterk vanuit competenties. Je hoeft nu nog niet alle vinkjes te hebben. We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf wilt ontwikkelen. 

Niet alleen ontwikkel je jezelf op inhoudelijk vlak, ook werk je aan je communicatieve vaardigheden en je kwaliteiten als financieel expert. Daarnaast heb je meestal ook andere rollen en word je breder inzetbaar. Wat je daarvan leert, neem je in je verdere carrière mee.

Logisch: goede arbeidsvoorwaarden

Bij veel organisaties is er weinig balans tussen werk en privé. Bij ons is een druk privéleven goed in te passen met de 36-urige werkweek. 

Met je individueel keuzebudget kun je meer dagen kopen of juist sparen voor een grote aankoop. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je dus gedeeltelijk zelf samen. Omdat we groei en ontwikkeling belangrijk vinden, bieden we ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Wat je, terecht, veel hoort tegenwoordig is de inclusieve organisatie. Rijkswaterstaat biedt ruimte voor iedereen en maakt dankbaar gebruik van de kracht van diversiteit van medewerkers. 

Dat brengt betere resultaten voor Nederland. Dankzij verschillen worden we beter en voelt iedereen zich betrokken en gewaardeerd. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Koffie?

Ben je nieuwsgierig naar de functie van financieel expert projectbeheersing en wil je meer weten? Drink dan een (online) kopje koffie met een van onze financieel experts. Onze collega’s vertellen je meer over het werk en de impact ervan op Nederland. Heb je geen achtergrond in financiële werkzaamheden maar wel interesse in de functie? Ook dan ontmoeten we je graag. We bieden een opleidingstraject aan voor al onze startende financieel experts. Plan je online koffie-afspraak in met Pim van Loon. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Kennismaken met onze financiële experts

Vragen over financieel expert projectbeheersing?

Pim van Loon (Bedrijfsvoering)