Help jij bij het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen?

Bekijk vacatures bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat

De missie van Rijkswaterstaat is het beheren en ontwikkelen van rijkswegen, vaarwegen en wateren in een duurzame leefomgeving. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en de continue veranderingen in de wereld spelen daar een grote rol in. Werk je in bedrijfsvoering, dan werk je aan het optimaliseren van onze interne organisatie, het efficiënt inzetten van middelen en het waarborgen van een duurzame toekomst. Help jij mee aan een optimale bedrijfsvoering?

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Bedrijfsvoering houdt zich bezig met alle processen binnen Rijkswaterstaat en bestaat dus uit veel verschillende afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan juridische zaken, financiën, personeel of communicatie. Je kunt dus op verschillende manieren bijdragen. Ontdek hieronder wat bij jou past.

Het complete plaatje laten zien met behulp van communicatie? Dat kan! Neem bijvoorbeeld voor projecten als de renovatie van de Van Brienenoordbrug of de aanleg van een grote nieuwe sluis. Rijkswaterstaat heeft communicatieadviseurs op verschillende vlakken, waaronder: interne communicatie, externe communicatie, redactie en persvoorlichting. Als communicatie expert zorg jij voor de communicatie-uitingen binnen of buiten onze organisatie en draag je bij aan de grootste infraprojecten van Nederland.

Bekijk de openstaande vacatures

Als facilitair manager ben je verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van onze faciliteiten. Je zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving voor onze medewerkers en gasten. Je coördineert bijvoorbeeld verbouwingen, verhuizingen en onderhoud van ons pand. Daarnaast houd je je bezig met het inkopen van facilitaire diensten en producten.

Het complete financiële plaatje op orde hebben voor de renovatie van de Van Brienenoordbrug of de aanleg van een grote nieuwe sluis? Dat kan straks misschien jouw verantwoordelijkheid zijn.

Lees meer over werken in Finance.

HR is cruciaal voor elke organisatie. Als HR professional houdt je je bijvoorbeeld bezig met organisatiestrategieën zoals werving en selectie, talentontwikkeling, beloningen en prestaties. Je adviseert over organisatorische veranderingen en implementeert strategieën om bedrijfsresultaten te verbeteren en werknemersbetrokkenheid te vergroten.

Bekijk de openstaande vacatures

Als jurist kun je bij Rijkswaterstaat alle kanten op. In ieder geval ben je altijd bezig met zaken die volop in de maatschappelijke en politieke belangstelling staan. Wil jij graag van waarde zijn voor de miljoenen mensen die dagelijks gebruik maken van onze wegen en wateren?

Lees meer over werken in juridische zaken op de pagina Juridische dienstverlening bij Rijkswaterstaat.

Als managementassistent ben je de rechterhand van een directeur, manager of een team van managers en ondersteun je hen bij het uitvoeren van hun taken en verantwoordelijkheden. Je bent een belangrijke schakel in de organisatie en speelt een cruciale rol in het efficiënt en effectief laten verlopen van het dagelijkse werk.

Bekijk de openstaande vacatures

Niet al onze vacatures zijn in een vakgebied te gieten en dat is maar goed ook. Want met jouw talent, affiniteit, ervaring, een (relevante)studie en overeenstemmende drijfveren kan je bij Rijkswaterstaat de dingen doen waar jij blij van wordt. Zoek jij een baan waar jij jouw expertise kan inzetten binnen een maatschappelijk verantwoordelijke omgeving?

Bij Rijkswaterstaat hebben we jaarlijks honderden vacatures voor professionals met een studie achtergrond in bijvoorbeeld: Bestuurskunde of Bedrijfskunde, Economie, Facilitymanagement en op MBO, HBO of Academisch niveau. Bij onze organisatie zijn we altijd op zoek naar talent dat ons kan helpen groeien en vernieuwen.

Investeren in Nederland én in jezelf als professional

Bij Rijkswaterstaat kun je van betekenis zijn én toch aan jezelf denken. Door te werken aan de verduurzaming van Nederland in unieke projecten, doe je een schat aan ervaring op. Dat vind je nergens anders, maar komt wel overal van pas.
Wij vinden het belangrijk dat je kan blijven groeien als professional

Goede werk-privé balans met ruimte voor ontwikkeling

Even sporten in je lunchpauze. 's Middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken. Een overleg online bijwonen omdat er een loodgieter langskomt. Wij begrijpen dat regie in hoe je je werkdag indeelt belangrijk is.
Bij ons kun je hybride werken als je functie dat toelaat

Investeer in jouw toekomst

Ontwikkeling om te groeien

Binnen Rijkswaterstaat denken we sterk vanuit competenties. Je hoeft nu nog niet alle vinkjes te hebben. We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf wilt ontwikkelen. 

Niet alleen ontwikkel je jezelf op inhoudelijk vlak, ook werk je aan je communicatieve vaardigheden en je kwaliteiten als financieel expert. Daarnaast heb je meestal ook andere rollen en word je breder inzetbaar. Wat je daarvan leert, neem je in je verdere carrière mee.

Logisch: goede arbeidsvoorwaarden

Bij veel organisaties is er weinig balans tussen werk en privé. Bij ons is een druk privéleven goed in te passen met de 36-urige werkweek. 

Met je individueel keuzebudget kun je meer dagen kopen of juist sparen voor een grote aankoop. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je dus gedeeltelijk zelf samen. Omdat we groei en ontwikkeling belangrijk vinden, bieden we ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Wat je, terecht, veel hoort tegenwoordig is de inclusieve organisatie. Rijkswaterstaat biedt ruimte voor iedereen en maakt dankbaar gebruik van de kracht van diversiteit van medewerkers. 

Dat brengt betere resultaten voor Nederland. Dankzij verschillen worden we beter en voelt iedereen zich betrokken en gewaardeerd. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.