Arbeidsvoorwaarden

Zichtbaar werk met impact. Dat heb je bij Rijkswaterstaat. Met ruim 9.000 collega’s werken we elke dag aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Daar staat natuurlijk iets tegenover! Je gaat aan de slag in een organisatie waar ieders eigen cultuur meer dan welkom is. Zo werk je samen met een diverse en unieke mix aan collega’s. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.

Salaris

Of je nu een vast of tijdelijk contract hebt, bij Rijkwaterstaat ontvang je uiteraard elke maand salaris volgens CAO Rijk. De hoogte is afhankelijk van de functie die je gaat bekleden en de ervaring die je meebrengt. Ook trainees krijgen bij Rijkswaterstaat een salaris en iedere stagiair ontvangt een stagevergoeding.
Lees meer
'Ontvang een salaris volgens CAO Rijk'

Duurzaamheid

1 keer per 5 jaar kun je met een werkgeversbijdrage van € 750 je woning verduurzamen of je thuiswerkplek inrichten. Deze vergoeding kun je aanvullen uit je IKB met € 750 extra waardoor je op een totaal van € 1.500 komt. Denk aan het isoleren van je vloeren of dak, het aanschaffen van zonnepanelen of een warmteboiler. Dit mogen ook tweedehands materialen zijn.
'Bewuste keuzes voor een duurzame toekomst'

Pensioenregeling

Bij Rijkswaterstaat bouw je pensioen op bij stichting pensioenfonds ABP. Dat is het inkomen dat je ontvangt als je stopt met werken, je arbeidsongeschikt raakt of je nabestaanden ontvangen als je overlijdt. Het ABP-pensioen kan je laten ingaan vanaf je 60e tot 5 jaar na je AOW-leeftijd. Als je eerder met pensioen gaat, krijg je een lager pensioen. Als je later met pensioen gaat, krijg je een hoger pensioen.
Lees meer
'Bij Rijkswaterstaat denken we ook aan later'

Reiskostenvergoeding

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer met het openbaar vervoer kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.
Lees meer
'Wij stimuleren duurzaam reizen'

Doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

Bij Rijkswaterstaat denken we sterk in termen van competenties. Het is niet nodig om nu al alle vakjes aan te vinken. Het belangrijkste is dat je openstaat voor ontwikkeling, zowel op inhoudelijk gebied als voor het versterken van je eigen talenten. Praat hierover met je leidinggevende, volg trainingen via ons leerportaal, overweeg omscholing of start met de Techniek Academie. Bij Rijkswaterstaat draait het niet om wat je zou kúnnen met je talenten, maar om wat je wílt doen.
'Welke kant wil jij op gaan?'

Individueel Keuzebudget

Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.
Lees meer
'Een extra budget te besteden zoals jij wilt'

Vakantie en verlof

Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend. Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.
Lees meer
'Verlofregelingen voor iedere situatie'

Toelagen en vergoedingen

Voor sommige functies bij Rijkswaterstaat is het nodig om buiten de reguliere kantoortijden te werken of bereikbaar te zijn. Om je te bedanken voor jouw flexibiliteit, staan hier extra toelagen of vergoedingen tegenover. Zo kennen wij een toelage bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst en een toelage onregelmatige dienst.
Lees meer
'Onregelmatige dienst? Daar staat iets tegenover!'

Hybride werken

Bij ons kun je hybride werken als je functie dat toelaat en natuurlijk in overleg met je leidinggevende. Om hybride te kunnen werken, moeten zaken wel goed geregeld zijn. Zo krijg je voorzieningen voor een gezonde thuiswerkplek zoals een bureaustoel en een verstelbaar bureau, een thuiswerkvergoeding van €2,35 per dag, een reiskostenvergoeding als je naar kantoor reist en een extra vergoeding van €750,- voor het inrichten van je thuiswerkplek.
Lees meer
'Werk in overleg met je leidinggevende thuis of op locatie'

Vitaliteit

Bij Rijkswaterstaat vinden we het belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan mindfulness cursussen of gebruik maken van een lifestyle coach. Ook organiseren we een aantal keer per jaar sportdagen, waar je samen met collega’s verschillende sporten kunt uitoefenen of proberen.
'Jouw gezondheid is belangrijk'

Ook jouw toekomstige werkgever?

We zoeken voortdurend naar ambitieuze professionals om ons team te versterken. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Bekijk vacatures