Techniek bij Rijkswaterstaat

Als je bij Rijkswaterstaat werkt in de techniek, geef je Nederland vorm en kun je jezelf volop ontwikkelen. Je werkt samen met een team aan de grootste infraprojecten in Nederland. En dat met een fijne werk-privébalans. Ben je benieuwd wat jij met jouw technische achtergrond kan doen bij Rijkswaterstaat? Onze collega’s laten het je zien.

Werk aan de winkel

Werken bij Rijkswaterstaat betekent werken aan bruggen, tunnels, sluizen, wegen en waterkeringen. Veel van deze bouwwerken hebben grootschalig onderhoud nodig de komende jaren. Onderhoud is vaak complexer dan nieuwbouw. En juist daar ligt de uitdaging. Stroop jij je mouwen graag op?

Technische functies

Ben je benieuwd wat je met jouw technische achtergrond kunt doen? Bij Techniek binnen Rijkswaterstaat komen deze vier profielen veel voor:

Een veilige en betrouwbare infrastructuur is niet vanzelfsprekend. Asset managers spelen een belangrijke rol. Ze zijn verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en het beheer van wegen, sluizen, bruggen en tunnels. Voor het onderhoud van bijvoorbeeld een snelweg creëert een asset manager verschillende scenario’s. Hierbij weegt hij of zij de risico’s en impact af voor de omgeving, techniek en het budget. Ben jij klaar voor die verantwoordelijkheid? Lees hier meer over deze functie.

Wil jij samen met je team technische kwaliteit op topniveau leveren? Als technisch manager bewaak je het ontwerp, de kaders, de kwaliteit en de voortgang van verschillende projecten. Jij zorgt ervoor dat ons team succesvol kan zijn. En zijn er risico's en afwijkingen? Maak ze bespreekbaar en kijk met je team naar oplossingen. Steek samen de handen uit de mouwen.

Ben jij een technisch adviseur op het gebied van civiele techniek, werktuigbouwkunde of industriële automatisering? En wil je graag meer weten hoe je jouw expertise kunt inzetten bij Rijkswaterstaat? Op basis van je inhoudelijke kennis adviseer je proactief. Je ziet bij al je projecten toe op de toepassing van de gestelde eisen op het gebied van ontwerp en techniek.

Technisch specialist bij Rijkswaterstaat worden, betekent niet zomaar een specialist zijn. Het is een brede en afwisselende rol. Je bent betrokken vanaf de eerste (ontwerp)fase tot het moment van onderhoud (beheer). Als technisch specialist heb je veel kennis en denk je bijvoorbeeld mee over onvoorziene tegenvallers die politieke impact hebben. Je moet je willen verdiepen, maar ook het speelveld snappen en kunnen schakelen. Gelukkig doe je dit niet alleen, want je werkt samen met collega's van Rijkswaterstaat. Dit zijn bijvoorbeeld projectleiders en staalspecialisten, maar ook aannemers en werknemers van ingenieursbureaus.

Investeer in jouw toekomst

Ontwikkeling om te groeien

Binnen Rijkswaterstaat wordt sterk vanuit competenties gedacht. Je hoeft nu nog niet alle vinkjes te hebben. We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf wilt ontwikkelen. 

Niet alleen ontwikkel je je op inhoudelijk vlak, ook werk je aan je communicatieve vaardigheden en je kwaliteiten als adviseur. Daarnaast heb je meestal ook andere rollen en word je breder inzetbaar. Wat je daarvan leert, neem je in je verdere carrière mee.

Back to school? Basisopleiding technici

Veel van de rollen bij Rijkswaterstaat zijn alleen bij Rijkswaterstaat te vervullen. Uniek werk aan unieke objecten. 

Daarom volg je in je startjaar een basisopleiding Technici. Zo kun jij echt je rol pakken en je inhoudelijk ontwikkelen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke vaardigheden als adviseur.

Logisch: goede arbeidsvoorwaarden

Bij veel organisaties is er weinig balans tussen werk en privé. Bij ons is een druk privéleven goed in te passen met de 36-urige werkweek. 

Met je individueel keuzebudget kun je meer dagen kopen of juist sparen voor een grote aankoop. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je dus gedeeltelijk zelf samen. Omdat we groei en ontwikkeling belangrijk vinden, bieden we ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Wat je, terecht, veel hoort tegenwoordig is de inclusieve organisatie. Rijkswaterstaat biedt ruimte voor iedereen en maakt dankbaar gebruik van de kracht van diversiteit van medewerkers. 

Dat brengt betere resultaten voor Nederland. Dankzij verschillen worden we beter en voelt iedereen zich betrokken en gewaardeerd. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Koffie?

Benieuwd of techniek bij Rijkswaterstaat echt wat voor jou is? Laat je inspireren door onze recruiters tijdens een online koffie afspraak Ze vertellen je meer over het werk.
Kennismaken met techniek? Meld je aan, dan zorgen wij voor de koffie!

Vragen over techniek?

Dianne Vellinga (Techniek)