Aan de slag bij Nederlands grootste inkoper?

Bekijk vacatures Inkoop- en contractmanagement

Inkoop- en contractmanagement

Met een jaarlijkse aanbesteding van projecten en diensten met een totale waarde van meer dan € 3 miljard is Rijkswaterstaat Nederlands grootste inkoper in de grond-, weg- en waterbouw. Ook op het gebied van ICT, interne bedrijfsvoering en kennisinkoop ligt er voor jou als inkoopprofessional een mooie uitdaging bij Rijkswaterstaat. We streven ernaar volledig duurzaam in te kopen en zoeken altijd naar innovatieve inkoopstrategieën. Ben jij de inkoopadviseur of contractmanager die Nederland verder brengt?

Inkoop van zoab, ICT, opleidingen tot aan juridisch advies

Van het op de markt zetten van grote infrastructurele projecten tot het Rijksbreed inkopen van kantoorinrichting en HR-diensten: inkoop- en contractmanagement is een dynamisch en breed werkveld bij Rijkswaterstaat. Naast inkoop voor grond-, water- en wegbouw houden we ons ook bezig met informatievoorziening, bedrijfsvoering en kennis. Denk aan onze ICT-systemen, kennis van ingenieursbureaus, kantoormiddelen of juridisch advies. Voor elk project gelden andere eisen en soms gaat het om meer dan 15 aanbieders per aanbesteding. Bovendien heb je te maken met de politieke vraag om een compacte en flexibele overheid, terwijl productievolumes hoog moeten blijven. Dit alles vraagt om vernieuwende oplossingen en nauwe samenwerking met marktpartijen.
Dynamisch en breed werkveld bij Rijkswaterstaat

Basisopleiding Inkoop- Contractmanagement

Heb je enige werkervaring in het vak en wil je je verder ontwikkelen tot inkoop of contractmanager bij Rijkswaterstaat? Wij hebben de basisopleiding Inkoop- Contractmanagement (ICM) ontwikkeld. Deze opleiding ondersteunt startende inkopers, contractmanagers en contractadviseurs bij Rijkswaterstaat met een goed begin van hun carrière. De basisopleiding is ontwikkeld om nieuwe ICM-medewerkers een goed begin te geven in het vakgebied Inkoop- en Contractmanagement bij Rijkswaterstaat. Bovendien geeft de opleiding nieuwe medewerkers de kennis en vaardigheden om hun functie goed uit te kunnen voeren. Goed te weten als je solliciteert op een ICM-vacature bij Rijkswaterstaat.
Een kans om expertise te ontwikkelen, te groeien én het verschil te maken.

Een andere kijk op inkoop

Bij Rijkswaterstaat krijg je de ruimte om het anders te doen. We dagen elkaar uit om innovatieve oplossingen te bedenken. Ook bekijken we hoe we processen eenvoudiger kunnen maken. Een inkoopcontract op slechts 2 A4’tjes? Challenge accepted! Marktpartijen uitdagen om op een andere manier samen te werken? Al vóór de aanbesteding de keet in met de aannemer. Een goede en gelijkwaardige relatie met bedrijfspartners en leveranciers is een belangrijk uitgangspunt voor onze collega’s.
Innoveren betekent ook: experimenteren met nieuwe processen en contractvormen

Kop koffie met onze recruiter?

Interesse in inkoop- of contractmanagement, maar weet je nog niet precies welke functie bij je past? Ben je benieuwd naar opleidingsmogelijkheden? Of wil je een keertje meelopen bij een project? Bij Rijkswaterstaat geven we je graag een kijkje in de keuken. Neem contact op met onze adviseur Werving & Selectie Juliette Preusterink. Zij denkt graag met je mee.

Vragen over inkoop bij Rijkswaterstaat?

Juliette Preusterink (Adviseur werving en selectie ICM)