Als jurist kun je bij Rijkswaterstaat alle kanten op. In ieder geval ben je altijd bezig met zaken die volop in de maatschappelijke en politieke belangstelling staan. Wil jij graag van waarde zijn voor de miljoenen mensen die dagelijks gebruik maken van onze wegen en wateren? Lees dan verder.
Hoe juridisch is het werk bij Rijkswaterstaat?
Alle bruggen, tunnels, sluizen, wegen en vaarwegen kennen een stevig juridisch fundament. Dat is noodzakelijk. Soms wordt een snelweg ingetekend over grond van een particulier of bedrijf. Of moeten kabels worden ingegraven in de tuinen van een woonwijk. Daar moeten goede en rechtsgeldige afspraken over worden gemaakt. Het juridische werk van Rijkswaterstaat is misschien wel het minst zichtbare, maar minstens zo belangrijk als het zichtbare werk. Iedere zaak is anders, dat maakt het juridische werk voor Rijkswaterstaat zo bijzonder.
Een brug die vanwege veiligheid dicht moet, kan financiële schade veroorzaken. Dan moet je nadeelschade berekenen.
Het juridisch team binnen Rijkswaterstaat
Bij Rijkswaterstaat werken zo’n 150 mensen in diverse juridische functies. Denk aan staatsrecht, bestuursrecht, civielrecht, privaatrecht, contract- en aanbestedingsrecht. Iedere professional werkt net zo hard vanuit zijn of haar expertise aan het doel van ons allemaal: een bereikbaar, veilig en droog Nederland. Ben je benieuwd of je bij ons past?
Je moet het hele verhaal kennen om een juridisch advies te vormen.
Divers werk, geen zaak is hetzelfde
Er schuilt een hele wereld achter de infrastructuur waar wij gebruik van maken. Het is mooi om daar vanuit een juridische blik aan bij te dragen. Wat is er nodig voordat een nachtploeg asfalt kan storten bij wegwerkzaamheden? Automobilisten rijden daar met 70 km per uur langs, maar de juridische collega’s hebben dan al flink wat kilometers gemaakt om het project van start te kunnen laten gaan.
Die maatschappelijke bijdrage geeft voldoening. Wil je meer weten over juridisch werk bij Rijkswaterstaat? Check het hier.
Binnen Rijkswaterstaat wordt sterk vanuit competenties gedacht. Je hoeft nu nog niet alle vinkjes te hebben. Het gaat erom dat je je kunt én wil ontwikkelen.
Je gaat je daarbij inhoudelijk ontwikkelen maar ook zeker in je communicatieve en adviseurs- vaardigheden. Naast het inhoudelijke werk heb je meestal ook andere rollen en ga je je breder inzetten. Het geeft een heel ander dynamiek, je leert er veel van en veel collega’s vinden het interessant om mee te maken.
Goede arbeidsvoorwaarden
Veel collega’s zijn naar Rijkswaterstaat overgestapt vanwege de arbeidsvoorwaarden. Bij veel organisaties is het balanceren met de werk-privé balans. Bij ons is een druk privéleven net iets beter in te passen. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 36 uur en je krijgt op basis hiervan 29 vakantiedagen per jaar.
Dat we een goede werkgever willen zijn, komt ook verder tot uiting in onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Je krijgt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Daarnaast vinden wij het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je blijft groeien als professional. We bieden dan ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Wil je meer weten over werken bij Rijkswaterstaat, dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.
Onze juridische vacatures
Zie jij werken als jurist bij Rijkswaterstaat wel zitten? Wij hebben doorlopend vacatures.