Ben jij klaar voor de volgende stap?

Bekijk alle vacatures

Jouw carrière bij Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat werk je samen met meer dan 10.000 collega’s aan projecten die er echt toe doen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en inhoudelijk te versterken. Werken bij Rijkswaterstaat is investeren in Nederland én in jezelf als professional.

Goede arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 36 uur en je krijgt op basis hiervan 23 vakantiedagen per jaar. Je krijgt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Daarnaast vinden wij het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je blijft groeien als professional. We bieden dan ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.
Je kunt je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen

CIV Professional Programma

Ben je starter in ICT en wil je in korte tijd brede ICT-ervaring opdoen? Dan is ons CIV Professional Programma wat voor jou. In dit werk- en opleidingsprogramma van Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV) ga je aan de slag met beeldbepalende infrastructurele projecten en volg je een opleidingsprogramma op maat. Je bepaalt je eigen track: industriële automatisering, data of security.
ICT Professional Programma CIV
Beeldbepalende infrastructurele projecten en een opleidingsprogramma op maat

Werk dat ertoe doet

Bij Rijkswaterstaat sta je samen met je collega’s voor een belangrijke maatschappelijke opdracht. Je werkt aan projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren. En het resultaat is overal om je heen zichtbaar.

Stel dat je de infrastructuur van Nederland opnieuw zou opbouwen tot wat het nu is, dan zou dit project een waarde hebben van 280 miljard euro.

Groei en ontwikkeling

Wij geloven dat je nooit bent uitgeleerd. We hechten veel aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Intern doorgroeien wordt gestimuleerd. En wil je jezelf verbreden of specialiseren? Dan denken we met je mee.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Rijkswaterstaat wil een inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Nederland. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je dus ook jouw leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

E-assessment

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

Digitale selectiedag

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Terugkoppeling

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

In dienst

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

We zoeken nieuwe collega's

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Reageer op een van onze vacatures in jouw vakgebied. We maken graag kennis!

Bekijk alle vacatures