Over ons

Samen met zo’n 10.000 collega’s werken we aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren. Zo geven we vorm aan het Nederland van morgen. Een grote verantwoordelijkheid. Durf jij de uitdaging aan?

Werken aan Nederland

We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Door het land te beschermen tegen overstromen, zorgt Rijkswaterstaat dat iedereen droge voeten houdt. Ook zorgen we dat er voldoende en schoon drinkwater is en dat iedereen vlot en veilig van A naar B kan, zowel op de weg als op het water. Dit doen we steeds vaker samen met andere overheden en marktpartijen.
Bekijk ons werk
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Energieneutraal

Dagelijks bouwen we aan een schone, groene en prettige leefomgeving. Voor nu, maar ook voor de volgende generaties. Werken bij Rijkswaterstaat betekent ook dat je komt te werken bij een milieubewuste organisatie. In 2030 willen we energieneutraal zijn. Dit betekent: evenveel energie opwekken als verbruiken, volledig duurzaam. Dit doen we bijvoorbeeld met LED-verlichting langs snel- en vaarwegen en door onze eigen bouwwerken te gebruiken om duurzame stroom op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen.
Meer over duurzaamheid bij Rijkswaterstaat
Onze ambitie: energieneutraal in 2030

Talent als basis, diversiteit als kracht

Rijkswaterstaat wil een inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Nederland. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je dus ook jouw leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Ontmoet je collega's

Onze collega’s vertellen je meer over de projecten waar zij aan werken.

Maak kennis

Goede arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 36 uur en je krijgt op basis hiervan 29 vakantiedagen per jaar. Je krijgt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Daarnaast vinden wij het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je blijft groeien als professional. We bieden dan ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.

Ook jouw toekomstige werkgever?

We zoeken voortdurend naar ambitieuze professionals om ons team te versterken. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Bekijk vacatures