Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor een Traineeship bij Rijkswaterstaat.

Verschil tussen het Landelijk en Regio Traineeship

Voor wie?

Voor het Landelijk Traineeship heb je een afgeronde wo-master nodig en voor het Regio Traineeship geldt dat je (bijna) je hbo- of wo-diploma hebt in een relevante studierichting. Interessante studies zijn opleidingen binnen inkoop, techniek en ICT (deze laatste is alleen interessant voor het Landelijk Traineeship).

Duur en aantal opdrachten

Het landelijk Traineeship duurt 1,5 jaar en je doet 3 opdrachten van elk een half jaar. Bij het Regio Traineeship volg je 2 opdrachten van elk 1 jaar.

Doel

In het Landelijk Traineeship werk je voor heel Rijkswaterstaat. Het is een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, zodat je goed kan ontdekken wat bij jou past. 

Als je kiest voor een Regio Traineeship, dan werk je voor bepaalde regio's binnen Rijkswaterstaat. Daarbij heb je de keuze om je te specialiseren in asset management, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu.

Landelijk Traineeship

Om Nederland ook in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar te houden, willen we de kansen die nieuwe informatie- en communicatietechnologieën ons bieden. We ondersteunen praktijktesten op de openbare weg en werken daarbij samen met onder meer de RDW.
Meer over het Landelijk Traineeship
Oriënteer je zo breed als jij wil!

Regio Traineeship

Het Regio Traineeship is een programma voor hbo- of wo-starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer over ons Regio Traineeship
Maak het verschil in jouw regio!

Veelgestelde vragen

Vacature online17 oktober t/m 13 november 2022
Online Meet & Greet2 november 2022
Selectiedagen7 of 8 december 2022 (je wordt voor 1 van de 2 dagen ingepland)
Arbeidsvoorwaardengesprek22 of 23 december 2022
Startdatum1 maart 2023

Voor het Regio Traineeship wordt er 1 keer per jaar geworven. Elk jaar komt in mei (4 weken lang) de vacature online waarbij je start in september.

Meld je hier aan voor onze Meet & Greet op 2 november 2022 en leer meer over de traineeships bij Rijkswaterstaat.

Nee, helaas is het Regio Traineeship alleen voor starters. Als je al werkervaring hebt, zijn we bang dat jij jezelf te kort doet met een Traineeship. Vandaar dat we je dan willen adviseren om toch naar onze reguliere banen te kijken. Kijk ook eens naar onze andere vacatures.

Je kunt je vraag per mail aan recruiter Miriam Dirkse stellen.

Heb je vragen over het Landelijk Traineeship? Neem contact op.

Luca van Melick (Traineecoördinator)

Heb je vragen over het Regio Traineeship? Neem contact op.

Willem van den Berg (Coördinator Regio Traineeship)

Op de hoogte blijven van traineeships bij Rijkswaterstaat?