Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? In oktober 2024 komt de vacature voor het landelijk traineeship weer online. Het regio traineeship bieden we 1 keer per jaar aan en komt in mei 2025 weer online.

Verschil tussen het landelijk en regio traineeship

Voor wie?

Voor het landelijk traineeship heb je een afgeronde wo-master nodig en voor het regio traineeship geldt dat je (bijna) je hbo- of wo-diploma hebt in een relevante studierichting. Interessante studies zijn opleidingen binnen inkoop, techniek en ICT (deze laatste is alleen interessant voor het Landelijk traineeship).

Duur en aantal opdrachten

Het landelijk traineeship duurt 1,5 jaar en je doet 3 opdrachten van elk een half jaar. Bij het regio traineeship volg je 2 opdrachten van elk 1 jaar.

Doel

In het landelijk traineeship werk je voor heel Rijkswaterstaat. Het is een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, zodat je goed kan ontdekken wat bij jou past. 

Als je kiest voor een regio traineeship, dan werk je voor bepaalde regio's binnen Rijkswaterstaat. Daarbij heb je de keuze om je te specialiseren in asset management, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu.

Landelijk traineeship

Het landelijk traineeship is een programma voor wo-starters die zich breed willen ontwikkelen. Denk aan thema’s zoals duurzaamheid, asset management en smart mobility. In 1.5 jaar tijd kies jij voor 3 opdrachten, dit zorgt ervoor dat jij kan ontdekken wat je nou echt wil!
Lees meer
Oriënteer je zo breed als jij wil!

Regio traineeship

Het regio traineeship is een programma voor hbo- of wo-starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer
Maak het verschil in jouw regio!

Veelgestelde vragen

In oktober 2024 komt de vacature voor het landelijk traineeship weer online. Het regio traineeship bieden we 1 keer per jaar aan en komt in mei 2025 weer online.

De traineeships zijn ingericht voor starters. Als je al werkervaring hebt, zijn we bang dat jij jezelf te kort doet met een traineeship. Vandaar dat we je dan willen adviseren om toch naar onze reguliere banen te kijken. Kijk ook eens naar onze andere vacatures.

Bij twijfel? Neem contact op met Miriam Dirkse (miriam.dirkse@rws.nl)

Je kunt je vraag per mail aan recruiter Miriam Dirkse stellen.

Vragen over regio traineeship?

Willem van den Berg (Coördinator Regio Traineeship)

Vragen over landelijk traineeship?

Jorieke Nielen (Coördinator Landelijk Traineeship)

Op de hoogte blijven van traineeships bij Rijkswaterstaat?