Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor één van de traineeships bij Rijkswaterstaat!

Verschillen tussen traineeships

Voor wie?

Voor het Landelijk Traineeship heb je een afgeronde wo-master nodig in de richting van techniek, inkoop- en contractmanagement of ICT. Voor het Regio Traineeship geldt dat je een hbo- of wo-diploma nodig hebt in de richting van techniek, mobiliteit en verkeer of duurzaamheid.

Duur en aantal opdrachten

Het Landelijk Traineeship duurt 1,5 jaar en je doet 3 opdrachten van elk een half jaar. Bij het Regio Traineeship volg je 2 opdrachten van elk 1 jaar, dus in totaal 2 jaar.

Doel

Rijkswaterstaat bestaat uit regionale en landelijke diensten. In het Landelijk Traineeship werk je voor heel Rijkswaterstaat en maak je met zowel de regionale als de landelijke dienst kennis. Het is een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, zodat je goed kan ontdekken wat bij jou past.

Als je kiest voor een Regio Traineeship, dan werk je voor bepaalde regio's binnen Rijkswaterstaat. Daarbij heb je de keuze om je te specialiseren in asset management, mobiliteit en watermanagement of duurzame leefomgeving en milieu.

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Het Landelijk Traineeship van Rijkswaterstaat is een programma voor enthousiaste starters die een wo-master hebben gevolgd en zich breed willen ontwikkelen. Zo kun jij onderzoeken wat het beste bij jou past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.
Lees meer over ons Landelijk Traineeship
Oriënteer je zo breed als jij wil!

Regio Traineeship bij Rijkswaterstaat

Het Regio Traineeship is een programma voor hbo- of wo-starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer over ons Regio Traineeship
Maak het verschil in jouw regio!

Veelgestelde vragen

Vacature online17 oktober t/m 13 november 2022
Online Meet & Greet2 november 2022
Selectiedagen7 of 8 december 2022 (je wordt voor 1 van de 2 dagen ingepland)
Arbeidsvoorwaardengesprek22 of 23 december 2022
Startdatum1 maart 2023

Voor het Regio Traineeship wordt er 1 keer per jaar geworven. Elk jaar komt in mei (4 weken lang) de vacature online waarbij je start in september.

Nee, helaas is het Regio Traineeship alleen voor starters. Als je al werkervaring hebt, zijn we bang dat jij jezelf te kort doet met een Traineeship. Vandaar dat we je dan willen adviseren om toch naar onze reguliere banen te kijken. Kijk ook eens naar onze andere vacatures.

Je kunt je vraag per mail aan recruiter Miriam Dirkse stellen.

Unfortunately you cannot take part in our Traineeships if you do not master the Dutch language.

ROKT-traineeship

Ben jij (bijna) klaar met je hbo-studie civiele techniek? Wil jij als starter werkervaring opdoen aan zowel de opdrachtgevers- als opdrachtnemerskant in Oost-Nederland? Neem dan deel aan het ROKT-Traineeship. Tijdens dit Traineeship werk je gedurende 24 maanden aan 3 verschillende opdrachten, waarin je kunt ontdekken wat het beste bij je past.
Leer meer over het ROKT-traineeship
Het ROKT-traineeship is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland.

Heb je vragen over het Regio Traineeship? Neem contact op.

Miriam Dirkse (Coördinator Jong)

Heb je vragen over het Landelijk Traineeship? Neem contact op.

Luca van Melick (Traineecoördinator)