Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? In mei 2024 opent de vacature voor het Landelijk Traineeship, je start in september 2024. Het Regio Traineeship staat in mei 2024 weer online en je zal dan starten in september 2024.

Verschil tussen het Landelijk en Regio Traineeship

Voor wie?

Voor het Landelijk Traineeship heb je een afgeronde wo-master nodig en voor het Regio Traineeship geldt dat je (bijna) je hbo- of wo-diploma hebt in een relevante studierichting. Interessante studies zijn opleidingen binnen inkoop, techniek en ICT (deze laatste is alleen interessant voor het Landelijk Traineeship).

Duur en aantal opdrachten

Het landelijk Traineeship duurt 1,5 jaar en je doet 3 opdrachten van elk een half jaar. Bij het Regio Traineeship volg je 2 opdrachten van elk 1 jaar.

Doel

In het Landelijk Traineeship werk je voor heel Rijkswaterstaat. Het is een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, zodat je goed kan ontdekken wat bij jou past. 

Als je kiest voor een Regio Traineeship, dan werk je voor bepaalde regio's binnen Rijkswaterstaat. Daarbij heb je de keuze om je te specialiseren in asset management, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu.

Landelijk Traineeship

Het Landelijk Traineeship is een programma voor wo-starters die zich breed willen ontwikkelen. Denk aan thema’s zoals duurzaamheid, asset management en smart mobility. In 1.5 jaar tijd kies jij voor 3 opdrachten, dit zorgt ervoor dat jij kan ontdekken wat je nou echt wil!
Lees meer
Oriënteer je zo breed als jij wil!

Regio Traineeship

Het Regio Traineeship is een programma voor hbo- of wo-starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer
Maak het verschil in jouw regio!

Young Professional Programma – Staal

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en kennismaken met verschillende organisaties? Werken aan grote projecten die er echt toe doen? Kies dan voor het Young Professional Programma – Staal, waarbij je kennismaakt met Rijkswaterstaat, Arup en TNO.
Bekijk de mogelijkheden
Werken bij 3 verschillende organisaties om te ontdekken wat je leuk vindt!

Veelgestelde vragen

Landelijk Traineeship

Het Landelijk Traineeship kent 2 instroommomenten per jaar. In mei 2024 en oktober 2024 komt de vacature online. Voor 2023 is de werving voltooid. Het selectietraject gaat dan van start en je zal instromen in september 2024 of maart 2025. Wil je eerder aan de slag bij Rijkswaterstaat? Bekijk dan onze vacatures.

Vragen? Neem contact op met Jorieke Nielen: 06 10 97 75 83

Regio Traineeship

Het Regio Traineeship kent 1 instroommoment per jaar. In mei 2024 komt de vacature online. Het selectietraject gaat dan van start en je zal instromen op 2 september 2024. Wil je eerder aan de slag bij Rijkswaterstaat? Bekijk dan hier onze vacatures.

Vragen? Neem contact op met Willem van den Berg: 06 15 55 33 11.

Young Professional Programma-Staal

Voor het Young Professional Programma-Staal is nog niet bekend wanneer er een nieuwe lichting zal gaan starten.

Wil je meer weten over dit programma of vergelijkbare functies? Neem contact op met Larissa Buist-Belliot: 06 50 19 79 20.

De Traineeships zijn ingericht voor starters. Als je al werkervaring hebt, zijn we bang dat jij jezelf te kort doet met een Traineeship. Vandaar dat we je dan willen adviseren om toch naar onze reguliere banen te kijken. Kijk ook eens naar onze andere vacatures.

Bij twijfel? Neem contact op met Miriam Dirkse (miriam.dirkse@rws.nl)

Je kunt je vraag per mail aan recruiter Miriam Dirkse stellen.

Vragen over Landelijk Traineeship?

Jorieke Nielen (Coördinator Landelijk Traineeship)

Vragen over het Regio Traineeship?

Willem van den Berg (Coördinator Regio Traineeship)

Vragen over het Young Professional Programma – Staal?

Larissa Buist-Belliot (Techniek)

Op de hoogte blijven van traineeships bij Rijkswaterstaat?