4 vragen aan Ravi Stouthart, stagiair en student Marketing en Communicatie

Interview 21 mei 2024

Begin februari begon Ravi Stouthart aan zijn stage bij het organisatieonderdeel Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL). Hij is derdejaarsstudent Marketing en Communicatie aan het Zadkine college en loopt stage op de afdeling Netwerkmonitoring.

Kun je wat over je stage/onderzoek vertellen?

Mijn stage ziet er misschien iets anders uit dan dat van andere stagiairs. Vanuit mijn opleiding heb ik als 'proeve van bekwaamheid' 3 opdrachten mee gekregen die ik bij de afdeling Netwerkmonitoring en Programmering kan vervullen. Doordat ik geen scriptie of 1 soort onderzoek verricht is het werk voor mij heel verschillend.

Bij elke opdracht werk ik dan ook met andere collega's samen waardoor ik bij verschillende teams op de afdeling een steentje bij mag bijdragen. Van elke werkgroep ontwikkel ik dan ook nieuwe vaardigheden en kan ik van veel collega’s iets leren.

Waarom heb je voor Rijkswaterstaat als organisatie gekozen?

Na mijn vorige stage bij een foto- en video-grafisch bedrijf wilde ik compleet de andere kant van marketing en communicatie leren kennen. Ik leg voor mijzelf de lat altijd hoog en wil graag mezelf op zoveel mogelijk vlakken ontwikkelen. Het leek mij mbo’er een ontzettend mooie kans om ook aan mijzelf te bewijzen dat als je echt voor iets gaat je meer kan bereiken dan je denkt.

Wat heb je geleerd bij ons?

Ik kan nu al zeggen dat ik door mijn stage georganiseerder en professioneler te werk ga. Ik merk dat ik situaties beter kan analyseren en hierin problemen/doelen eerder herken. Rijkswaterstaat is een grote en complexe organisatie, hierdoor heb ik leren omgaan en samenwerken met veel verschillende collega's die je kort of soms nog helemaal niet kent. Ik denk dat je bij een bedrijf als Rijkswaterstaat nooit uitgeleerd bent.

Wat wil je aan de volgende stagiair(e) meegeven als tip?

Er kan veel op je af komen in de eerste weken van je stage. Omdat Rijkswaterstaat een erg complexe organisatie is, wil ik graag mee geven om vooral de tijd te nemen Rijkswaterstaat (en je collega's) te leren kennen en hierbij ook jouw rol op de afdeling. Het contact leggen met andere stagiairs kan ook erg helpen om je meer te verbinden met de organisatie.

Meer weten over stage lopen?

Stages en afstuderen