Industriële automatisering: de toekomst van nu

Webinar 9 januari 2020

Wie door Nederland rijdt of vaart, ziet ontelbare beweegbare en geautomatiseerde objecten. Denk bijvoorbeeld aan alle gemalen, sluizen, bruggen en keringen die je dan tegenkomt. Hiervoor is industriële automatisering (IA) onmisbaar.

Zo zijn IA-adviseurs van Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor het digitaal up-to-date houden van de infrastructuur, het verminderen van storingen, het voortijdig voorspellen van onderhoud en het garanderen van een stuk veiligheid.

Uitdagingen van twee IA-adviseurs

In dit webinar praten Guido Brouwn en Joep Schatorjé over hun rol en werk als IA-adviseur bij Rijkswaterstaat. Aan de hand van de grootscheepse verbouwing van Sluis Eefde gaan zij in op verschillende aspecten van industriële automatisering. Ze bespreken de zogenaamde segmentdeur, het toepassen van standaard bouwblokken, de routeerbare noodstop en wat hen boeit binnen dit specifieke werkgebied. Kijk mee voor welke uitdagingen zij dagelijks staan.

Werken bij Rijkswaterstaat

Wil je weten welke vacatures met industriële automatisering op dit moment binnen Rijkswaterstaat open staan, kijk voor een actueel overzicht op de vacaturepagina.