Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Bekijk hier de vacature

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor een traineeship bij Rijkswaterstaat!

Verschillen tussen traineeships

Voor wie?

Voor het Landelijk Traineeship heb je een afgeronde wo-master nodig en voor het Regio Traineeship geldt dat je (bijna) je hbo- of wo-diploma hebt in een relevante studierichting. Interessante studies zijn opleidingen binnen inkoop, techniek en ICT (deze laatste is alleen interessant voor het Landelijk Traineeship).

Duur en aantal opdrachten

Het Landelijk Traineeship duurt 1,5 jaar en je doet 3 opdrachten van elk een half jaar. Bij het Regio Traineeship volg je 2 opdrachten van elk 1 jaar.

Doel

In het Landelijk Traineeship werk je voor heel Rijkswaterstaat. Het is een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, zodat je goed kan ontdekken wat bij jou past.

Als je kiest voor een Regio Traineeship, dan werk je voor bepaalde regio's binnen Rijkswaterstaat. Daarbij heb je de keuze om je te specialiseren in asset management, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu.

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Het Landelijk Traineeship van Rijkswaterstaat is een programma voor enthousiaste starters die een wo-master hebben gevolgd en zich breed willen ontwikkelen. Zo kun jij onderzoeken wat het beste bij jou past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.
Lees meer over ons Landelijk Traineeship
Oriënteer je zo breed als jij wil!

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Het Regio Traineeship is een programma voor hbo- of wo-starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer over ons Regio Traineeship
Maak het verschil in jouw regio!

Veelgestelde vragen

Ja, onze traineeships gaan gewoon door, maar natuurlijk wel in een aangepaste vorm. Zo werk je vanuit huis (net als andere Rijkswaterstaat collega’s) en zal er een beroep worden gedaan op je zelfstandigheid. Desondanks doen we ons best om jou op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met medetrainees, collega’s en Rijkswaterstaat als organisatie. En natuurlijk hopen we je ook snel te mogen ontmoeten op een van de locaties van Rijkswaterstaat.

Landelijk Traineeship
Vacature online15-10-2021 tot 8-11-2021
Meet & Greet29-10-2021
Selectiedagen1-12-2021 en 8-12-2021
Arbeidsvoorwaardengesprek6-1-2022
In dienst1-3-2022

Mochten de bovenstaande data of de startdatum je niet uitkomen, dan komen er in mei 2022 weer vacatures voor het Landelijk Traineeship, met als startdatum 1 september 2022.

Regio Traineeship
In mei 2022 komen de vacatures voor het Regio Traineeship weer online. We werven 1 keer per jaar voor het Regio Traineeship, met als startdatum 1 september 2022.

Nee, helaas is het regio traineeship alleen voor starters. Als je al werkervaring hebt, zijn we bang dat jij jezelf te kort doet met een traineeship. Vandaar dat we je dan willen adviseren om toch naar onze reguliere banen te kijken. Kijk ook eens naar onze andere vacatures.

Geef je op voor een online Meet & Greet, misschien dat je vraag daar gesteld wordt. Zo niet, dan kan je hem per mail aan recruiter Miriam Dirkse stellen.

Unfortunately you cannot take part in our traineeships if you do not master the Dutch language.

ROKT-traineeship

Ben jij (bijna) klaar met je hbo-studie civiele techniek? Wil jij als starter werkervaring opdoen aan zowel de opdrachtgevers- als opdrachtnemerskant in Oost-Nederland? Neem dan deel aan het ROKT-Traineeship. Tijdens dit Traineeship werk je gedurende 24 maanden aan 3 verschillende opdrachten, waarin je kunt ontdekken wat het beste bij je past.
Leer meer over het ROKT-traineeship
Het ROKT-traineeship is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland.

Heb je vragen over het Landelijk Traineeship? Neem contact op.

Luca van Melick (Traineecoördinator)

Heb je vragen over het Regionaal Traineeship? Neem contact op.

Leanne van Nuenen (Coördinator Regio Traineeship)