Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb je je masterstudie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor het traineeship bij Rijkswaterstaat. Elk jaar gaan zo’n 30 trainees je voor met een traineeship in de richting techniek, inkoop of ICT.

Bepaal je eigen weg

Het traineeship bij Rijkswaterstaat duurt 1,5 jaar en is bedoeld voor young professionals met een master in (civiele) techniek, ICT, inkoop, water- of verkeersmanagement of duurzaamheid en milieu. Je kiest je eigen weg: ga je voor een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, of specialiseer je je binnen je eigen vakgebied: de keuze is aan jou. Ieder half jaar werk je aan een opdracht op een andere plek: van smart mobility tot contractbeheer, innovatie of technisch projectmanagement. Zo doe je in korte tijd veel ervaring op en kun je goed ontdekken wat bij jou past.

Opleiding en ontwikkeling

Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Hierin vind je opleidingen zoals Starten met Adviseren, Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid en Integraal Projectmanagement. Maar ook persoonlijke effectiviteit, leiderschap en procesgericht werken komen aan bod tijdens jouw traineeship.
Groei als professional: ontwikkel jezelf

Je doet het samen

Als je start met het traineeship duik je meteen het diepe in, maar je doet het niet alleen. Je krijgt een buddy en coach toegewezen waar je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Daarnaast word je onderdeel van een hechte club trainees. Elke drie maanden eet je samen en leer je van elkaar tijdens het pizza-overleg. En je krijgt, samen met je mede-trainees, een aanvullende managementopdracht om aan te werken. Zo ontwikkel je jezelf terwijl je meewerkt aan het realiseren van de organisatiedoelen.
Samen met een buddy en coach ontwikkel je jezelf en werk je mee aan organisatiedoelen

Vlog traineeship Finn en Quirine

Vlog Finn en Quirine

Klaar voor een traineeship?
Lees meer over de functieomschrijving, startdata en sollicitatieprocedure.
Bekijk traineeships

Eerst eens kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken met onze organisatie? Dat kan natuurlijk. Bijvoorbeeld tijdens een evenement of carrièredag. Bekijk in onze kalender wanneer we bij jou in de buurt zijn. Of tijdens onze inhousedag in Utrecht. Op deze dag krijg je een goed beeld van werken bij Rijkswaterstaat. Je volgt inhoudelijke workshops, kunt speeddaten met collega’s en vragen stellen aan trainees, recruiters en managers. Ook krijg je praktische informatie over het traineeprogramma en de mogelijkheden die er bij Rijkswaterstaat zijn op basis van jouw studie-achtergrond.

Belangrijke data

 Groep april 2020Groep september 2020
Deadline solliciteren
  • 1 februari 2020
  • 14 juni 2020
Selectiedagen
  • 20 februari 2020
  • 21 februari 2020
  • 26 juni 2020
  • 3 juli 2020
Startdatum
  • 6 april 2020
  • 7 september 2020

Heb je vragen over het traineeship? Neem contact op.

Luca van Melick (Campus recruiter)