Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb je je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je breed ontwikkelen en werken aan projecten die er echt toe doen? Kies dan voor een traineeship bij Rijkswaterstaat! Elk jaar gaan er zo’n 40 trainees je voor met een traineeship in de richting van bijvoorbeeld techniek, inkoop of ICT.

Bepaal je eigen weg

Traineeships bij Rijkswaterstaat duren 1,5 tot 2 jaar en zijn bedoeld voor young professionals met een hbo- of wo-studie in de richting van (civiele) techniek, ICT, inkoop, water- of verkeersmanagement of duurzaamheid en milieu. Je kiest je eigen weg: ga je voor een breed programma met opdrachten in verschillende disciplines, of specialiseer je je binnen je eigen vakgebied: de keuze is aan jou. Je werkt tijdens je traineeship aan verschillende opdrachten: van smart mobility tot contractbeheer, innovatie of technisch projectmanagement. Zo doe je in korte tijd veel ervaring op en kun je goed ontdekken wat er bij jou past.

Opleiding en ontwikkeling

Als trainee heb je een duidelijk doel: jezelf ontwikkelen. Dat gaat zeker lukken met ons opleidingsprogramma. Hierin vind je opleidingen zoals Starten met Adviseren, Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid en Integraal Projectmanagement. Maar ook persoonlijke effectiviteit, leiderschap en procesgericht werken komen aan bod tijdens jouw traineeship.
Groei als professional: ontwikkel jezelf

Je doet het samen

Als je start met het traineeship duik je meteen het diepe in tijdens een intensieve introductieweek, waar je je traineegenoten én Rijkswaterstaat goed leert kennen. Daarna krijg je een buddy en coach toegewezen waar je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Daarnaast word je onderdeel van een hechte club trainees. Elke drie maanden eet je samen en leer je van elkaar tijdens het pizza-overleg. En je krijgt, samen met je mede-trainees, een aanvullende managementopdracht om aan te werken. Zo ontwikkel je jezelf terwijl je meewerkt aan het realiseren van de organisatiedoelen.
Samen met een buddy en coach ontwikkel je jezelf en werk je mee aan organisatiedoelen

Landelijk traineeship bij Rijkswaterstaat

Het landelijke traineeship van Rijkswaterstaat is een programma voor enthousiaste starters die een wo-master hebben gevolgd en zich breed willen ontwikkelen. Zo kun jij onderzoeken wat het beste bij jou past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.
Lees meer over de landelijke traineeships
Oriënteer je zo breed als jij wil!

Regionale traineeships bij Rijkswaterstaat

Het Regiotraineeship is een programma voor hbo of wo starters die zich verder willen ontwikkelen binnen hun vakgebied. Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s met ieder zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Dit biedt jou veel kansen om in jouw regio het verschil te maken!
Lees meer over de regionale traineeships
Maak het verschil in jouw regio!

Eerst eens kennismaken?

Wil je eerst eens kennismaken met onze organisatie? Dat kan natuurlijk, bijvoorbeeld tijdens een evenement of carrièredag. Bekijk in onze kalender wanneer we bij jou in de buurt zijn of kom naar een inhousedag in Utrecht. Op deze dag krijg je een goed beeld van werken bij Rijkswaterstaat. Je volgt inhoudelijke workshops, kunt speeddaten met collega’s en vragen stellen aan trainees, recruiters en managers. Ook krijg je praktische informatie over het traineeprogramma en de mogelijkheden die er bij Rijkswaterstaat zijn op basis van jouw studie-achtergrond.

Heb je vragen over het traineeship? Neem contact op.

Luca van Melick (Coördinator Jong)