Benieuwd of Rijkswaterstaat bij jou past?

Als student aan de slag bij Rijkswaterstaat

Studeer je nog en ben je geïnteresseerd in werken bij Rijkswaterstaat? Dan maken we graag vast kennis met je! Er zijn veel mogelijkheden voor jong talent bij Rijkswaterstaat. Kom stage lopen, doe je afstudeeronderzoek of volg een traineeship.

Stage lopen bij Rijkswaterstaat

Een stage is de ideale manier om onze organisatie van binnenuit te leren kennen. Je doet bovendien vast praktijkervaring op in een functie die je leuk lijkt en je kunt je kennis direct inzetten in de praktijk. Je kunt kiezen voor een meeloopstage, maar ook je bachelor of master afronden met een afstudeerstage of -onderzoek. Een stage geeft je bovendien een voorsprong bij het krijgen van een baan bij Rijkswaterstaat en kan meewegen bij de selectie van ons traineeship.
Bekijk onze stagevacatures
'Voor Rijkswaterstaat werken betekent: werken voor Nederland. Dat is bijzonder.’

Stagemarkt

Twee keer per jaar, in oktober en in mei, organiseert Rijkswaterstaat een stagemarkt. Hier kan je kennismaken met de verschillende afdelingen van Rijkswaterstaat en meteen een stageplek regelen.
Sfeer proeven tijdens de stagemarkt

Afgestudeerd? Start je carrière bij Rijkswaterstaat

Ben je (bijna) afgestudeerd? Geef je carrière een kickstart met een traineeship of startersfunctie bij Rijkswaterstaat.

Traineeship

Volg je een studie in de richting (civiele) techniek, ICT, inkoop, water- of verkeersmanagement of duurzaamheid en milieu? En wil jij jezelf ontwikkelen binnen een ambitieuze en innovatieve organisatie? Dan is ons traineeship interessant voor je. In anderhalf jaar tijd stomen we je klaar als professional en doe je praktijkervaring op in verschillende functies.
Ontdek ons traineeship
‘Ik had niet verwacht bij de overheid te gaan werken, maar er is hier echt veel mogelijk.’

Startersfuncties

Ben je net afgestudeerd of heb je 1 of 2 jaar ervaring in je vakgebied? Bij Rijkswaterstaat hebben we verschillende mogelijkheden voor jou als starter.
Bekijk onze vacatures
Bekijk de mogelijkheden voor jou als starter

Jong RWS

Jongeren zijn belangrijk voor Rijkswaterstaat. Ze brengen nieuwe kennis met zich mee en zorgen voor vernieuwing binnen de organisatie. In het netwerk Jong RWS ontmoet jong talent elkaar. Stuk voor stuk jonge professionals die zich, net als jij, willen blijven ontwikkelen.
Wil jij je blijven ontwikkelen bij Rijkswaterstaat?
Wil je op de hoogte blijven van stages, startersfuncties, beurzen en inhousedagen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heb je vragen?

Luca van Melick (Campus recruiter)