Talent als basis, diversiteit als kracht

Rijkswaterstaat is een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Dit doen we onder meer door het aantrekken van talent uit de hele samenleving.

Zo biedt Rijkswaterstaat voor professionals met verschillende culturele achtergronden een training persoonlijk leiderschap, een Cross Mentoring programma (vanuit talent naar de top), en ondersteuning in ontwikkeling van zakelijk Nederlands indien nodig.

Mogelijkheden statushouders

Door middel van een intensief taaltraject, coaching op het gebied van interculturele communicatie, en vakinhoudelijke begeleiding worden hoogopgeleide statushouders begeleid naar een duurzame carrière bij Rijkswaterstaat.
Hoogopgeleide statushouders worden begeleid in hun carrière bij Rijkswaterstaat.

Hoe Abeer zichzelf opnieuw uitvond

Abeer Abood is geboren en getogen in Damascus. Ze studeerde in 2007 af in economie. Voor ze bij Rijkswaterstaat begon, werkte ze 7 jaar als economisch onderzoeker en accountant. Ze houdt van haar werk als adviseur kansen- en risicomanagement, omdat een nieuw werkveld haar 'doorlopend uitdaagt' en ze zichzelf erin ‘terugvond’.
Lees het interview
'Ik moest oude patronen loslaten en nieuwe leren'