ICT bij Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat stap je in een grote, complexe wereld van ICT. Van het efficiënt managen en beheren van water en wegen tot zorgen voor onze systemen zodat onze collega’s hun werk goed kunnen doen. Want onze systemen zijn onmisbaar. Benieuwd of dit bij jou past? Onze collega Ascha laat het je hierboven zien.

Waarom werken bij Rijkswaterstaat?

Werken aan slimme oplossingen die Nederland verder helpen

Bij Rijkswaterstaat draag je bij aan een veilig, leefbaar en bereikbaar land. Daarbij denken we ook aan onze omgeving. Wist je bijvoorbeeld dat we met geavanceerde data uit de Noordzee gebruiken om tijdig windmolens stil te leggen als er vogels of vleermuizen in de buurt vliegen? Of dat we bij het renoveren van bruggen en tunnels kijken wat we allemaal kunnen automatiseren? Zo zie je jouw werk terug in Nederland.
Met jouw projecten zichtbare impact op Nederland

Jouw ontwikkeling als ICT professional

Bij Rijkswaterstaat kun jij je professionele grenzen verleggen en toch genoeg tijd hebben om jezelf uit te blijven dagen. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding doen naast je werk, of kan een fijn gesprek met jouw leidinggevende ook al richting geven in je loopbaan. Of switch je van project, en doe je zo weer een hele nieuwe bak aan ervaring op. Zit je gewoon lekker op je huidige plek? Ook daar is natuurlijk ruimte voor.
Je professionele grenzen verleggen en toch genoeg tijd hebben om jezelf uit te blijven dagen

Zowel op je werk als privé lekker in je vel zitten

Als je op hoog niveau aan projecten werkt, is een gezonde balans wel zo fijn. Bijvoorbeeld met regie over je eigen agenda, in goede samenspraak met je team en leidinggevende. Rijkswaterstaat ondersteunt hybride werken, verzorgt een thuiswerkvergoeding en biedt voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek. Ga jij liever naar kantoor? Ook daar hebben we alle ruimte en faciliteiten beschikbaar om lekker te werken.
Flexibel indelen van het werk, jij weet wat wanneer nodig is

Functies in IT en informatievoorziening

Ben je benieuwd wat je met jouw achtergrond kan doen bij Rijkswaterstaat?

Grote organisaties als Rijkswaterstaat zijn afhankelijk van omvangrijke ICT-systemen en -netwerken. Wat als deze worden bedreigd of aangevallen? Dan is er ons Security Operations Center. Zij voorkomen cybersecurity-incidenten en zorgen er bij daadwerkelijke aanvallen voor dat de gevolgen beperkt blijven.

Lees meer over cyber security op de pagina Cybersecurity: vitaal voor onze veiligheid. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Als Functioneel Beheerder bij Rijkswaterstaat ben jij verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de ICT-systemen die we gebruiken binnen onze organisatie. Dit kan zijn op het gebied van asset management, roosterplanning, informatie voor scheepvaart en nog veel meer.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Als Service Delivery Manager bij Rijkswaterstaat ben je de schakel tussen de IT-organisatie en de klanten. Je zorgt ervoor dat de klanten tevreden zijn en dat de IT-organisatie de juiste service levert.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Als IT-architect bij Rijkswaterstaat denk je mee aan oplossingen om water, wegen en assets als viaducten of keringen efficiënt te beheren. Datamanagement is daar een belangrijk onderdeel van, waarbij je nieuwe inzichten moet genereren uit enorme hoeveelheden data en deze slim moet combineren om tot nieuwe oplossingen te komen. 

Je bent verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en inrichten van de IT-infrastructuur binnen Rijkswaterstaat. Denk hierbij aan thema’s als bedrijfsvoering, kantoorautomatisering, netwerk en security.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Rijkswaterstaat wordt steeds meer een 'datagedreven' organisatie. Informatievoorziening gaat over het toegankelijk en inzichtelijk maken van data ter ondersteuning van ons werk. Zowel op kantoor als bij aanleg, beheer en onderhoud van (rijks)wegen en –wateren. Maar ook bij bruggen, sluizen en tunnels. Als informatievoorzieningsmanager is het aan jou om dit in goede banen te leiden.

Lees meer over datamanagement op de pagina Data bij Rijkswaterstaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Als Product Owner bij Rijkswaterstaat speel je een cruciale rol in de ontwikkeling en het beheer van digitale producten en diensten. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de behoeften van de gebruikers en de organisatie naar een concrete productvisie, doelstellingen en functionaliteiten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Wij zorgen dat objecten zo veilig, betrouwbaar en efficiënt mogelijk werken dankzij slimme automatiseringssystemen.

Lees meer over industriële automatisering op de pagina Industriële automatisering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.

Ook Nederland verder helpen met jouw ICT-talent?

Bekijk vacatures