Innovatie én proven technology

Bekijk vacatures ICT23

ICT bij Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat stap je in een grote, complexe IV-wereld die belangrijk is voor Nederland en steeds belangrijker wordt. Informatievoorziening is essentieel bij efficiënt watermanagement, verkeersmanagement, assetmanagement en beheer. Onze ruim 1000 ICT’ers zorgen ervoor dat nieuwe ICT-technieken en proven technology worden doorvertaald naar slimme oplossingen die Nederland verder helpen. En dat alle collega’s binnen Rijkswaterstaat hun werk goed kunnen doen, want goed werkende IT-systemen zijn onmisbaar op vrijwel elke afdeling binnen onze organisatie.

Cybersecurity first

Rijkswaterstaat beheert een van de grootste ICT-infrastructuren van Nederland, bijvoorbeeld waterkeringen, scheepvaartroutes en wegverkeer. Cybersecurity is hierbij essentieel en daarom integraal onderdeel van onze processen, systemen en diensten. Als security specialist kom je bijvoorbeeld te werken in ons Security Operations Centre (SOC). Jij signaleert dreigingen en houdt deze buiten de deur, zodat Rijkswaterstaat zo optimaal mogelijk beschermd is. Of je geeft vanuit het team Security by Design trainingen aan je collega’s, om de kennis over cybersecurity binnen de organisatie te vergroten.
Lees meer over cybersecurity
Cybersecurity is een integraal onderdeel van onze processen, systemen en diensten

Een andere blik op data

Van geavanceerd datamanagement tot het ontwikkelen van een meetmethode voor waterkwaliteit: als dataspecialist genereer jij nieuwe inzichten uit enorme hoeveelheden eigen data en data van anderen. Door data uit verschillende bronnen slim te combineren, kom je tot nieuwe oplossingen voor complexe problemen. Dit doe je niet alleen: je maakt deel uit van een team specialisten en werkt in de hele keten samen met collega’s binnen en buiten Rijkswaterstaat.
Ontdek het datalab van RWS
De kracht van data volledig benutten, dat is onze ambitie

Industriële automatisering

Binnen ons team IA zorg je dat objecten zo veilig, betrouwbaar en efficiënt mogelijk werken dankzij slimme automatiseringssystemen. Je weet de klantbehoefte te vertalen naar de juiste functionaliteiten. Elke collega heeft zijn eigen specialisme. Van technisch inhoudelijke kennis over de hard- en software van IA-systemen tot knowhow over kaders, richtlijnen en normen: wat kom jij brengen?
Meer over industriële automatisering
Jij weet de klantbehoefte te vertalen naar de juiste functionaliteiten

Maak kennis met Systeemarchitect Joris van Gool

Hij is verantwoordelijk voor bediening en besturing van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Volg zijn werkzaamheden tijdens dit project op de liveblog. Werk dat je moet zien.

Volg onze liveblog

Slimme applicaties en systemen

Een windpark dat nooit toegankelijk was openstellen voor kleine scheepvaart: onze vakspecialisten krijgen het voor elkaar. Je ontwikkelt slimme systemen voor scheepvaart-, meet-, verkeerscentrale- en lab-applicaties. Je werkt op het snijvlak van ICT en techniek aan projecten die Nederland nog veiliger, leefbaarder en beter bereikbaar maken.
Werken op het snijvlak van ICT en techniek

CIV Professional Programma

Ben je starter in ICT en wil je in korte tijd brede ICT-ervaring opdoen? Dan is ons CIV Professional Programma wat voor jou. In dit werk- en opleidingsprogramma van Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV) ga je aan de slag met beeldbepalende infrastructurele projecten en volg je een opleidingsprogramma op maat. Je bepaalt je eigen track: industriële automatisering, data of security.
ICT Professional Programma CIV
Beeldbepalende infrastructurele projecten en een opleidingsprogramma op maat

Vragen over ICT? Neem contact op.

André Baars (Recruiter ICT & IA)