Werken aan slimme oplossingen die Nederland verder helpen

Bekijk vacatures ICT14

ICT bij Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat stap je in een grote, complexe wereld van ICT en informatievoorziening (IV). Denk hierbij aan het efficiënt managen en beheren van water, wegen en assets tot aan het zorgen voor onze systemen zodat onze collega’s hun werk goed kunnen doen. Want onze systemen zijn onmisbaar, op vrijwel elke afdeling binnen onze organisatie. Met ruim 1000 ICT-collega’s zorg je er dus voor dat je met slimme oplossingen Nederland verder helpt!

Werken bij Rijkswaterstaat

Ben je benieuwd wat je met jouw achtergrond kunt doen? Op deze plekken komen er regelmatig vacatures voorbij:

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen de Centrale Informatievoorziening (CIV)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor alles op het gebied van informatievoorziening (IV). In een wereld waarin big data nieuwe informatie uit een grote hoeveelheid gegevens kan genereren, vindt CIV nieuwe oplossingen om onze infrastructuur beter te benutten en waarin gezorgd wordt voor een slim, veilig en duurzaam (water)wegennet. Zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat is CIV actief en streeft CIV ernaar een gewilde partner te zijn in de IV-dienstverlening.

Van geavanceerd datamanagement tot het ontwikkelen van een meetmethode voor waterkwaliteit: als dataspecialist genereer jij nieuwe inzichten uit enorme hoeveelheden eigen data en data van anderen. Door data uit verschillende bronnen slim te combineren, kom je tot nieuwe oplossingen voor complexe problemen. Dit doe je niet alleen: je maakt deel uit van een team specialisten en werkt in de hele keten samen met collega’s binnen en buiten Rijkswaterstaat.

Ontdek het datalab van Rijkswaterstaat

Als service delivery manager geef je adviezen over de doorontwikkeling en verbetering van de informatievoorziening-leverketen en initieer je acties om de nodige veranderingen door te voeren met als resultaat verbeterde dienstverlening. Daartoe werk je nauw samen met de service managers, infrastructuurmanagers, architecten en functioneel beheerders.

Binnen ons team IA zorg je dat objecten zo veilig, betrouwbaar en efficiënt mogelijk werken dankzij slimme automatiseringssystemen. Je weet de klantbehoefte te vertalen naar de juiste functionaliteiten. Elke collega heeft zijn eigen specialisme. Van technisch inhoudelijke kennis over de hard- en software van IA-systemen tot knowhow over kaders, richtlijnen en normen: wat kom jij brengen?

Lees meer over industriële automatisering

Wil jij werken aan het functioneel beheer van onze applicaties? Ben jij in staat om gebruikerswensen te vertalen naar passende oplossingen in deze applicaties? Heb je er plezier in om samen te werken met anderen? Zoek je graag dingen uit en vind je het nog gaver dat je hier ook de tijd voor krijgt? We zijn regelmatig op zoek naar collega’s voor functioneel beheer.

Online koffie?

Benieuwd of ICT bij Rijkswaterstaat wat voor jou is? Laat je inspireren door onze collega’s. Ze vertellen je meer over het werk en de impact ervan op Nederland. Plan je online koffie-afspraak in met een van onze IT/IV recruiters. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Kennismaken met ICT? Meld je aan!

Cyber security

Rijkswaterstaat beheert een van de grootste ICT-infrastructuren van Nederland, bijvoorbeeld waterkeringen, scheepvaartroutes en wegverkeer. Cyber security is hierbij essentieel en daarom integraal onderdeel van onze processen, systemen en diensten. Af en toe zoeken we hiervoor nieuwe collega’s.
Lees meer over cybersecurity
Cybersecurity is een integraal onderdeel van onze processen, systemen en diensten

Mogelijkheden als startende ICT’er

Ben je starter in ICT en wil je in korte tijd brede ICT-ervaring opdoen? Dan is ons CIV Professional Programma wat voor jou. In dit werk- en opleidingsprogramma van Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV) ga je aan de slag met beeldbepalende infrastructurele projecten en volg je een opleidingsprogramma op maat. Je bepaalt je eigen track: industriële automatisering, data of security.
ICT Professional Programma CIV
Beeldbepalende infrastructurele projecten en een opleidingsprogramma op maat

Podcast 'Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers'

Benieuwd hoe het is om als IT’er bij Rijkswaterstaat te werken als Nederland een crisis voor de kiezen krijgt? En hoe wij samenwerken met andere rijksorganisaties? Volg dan de spannende podcast ‘Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers’. Er komen IT’ers aan het woord om te vertellen wat het werk van de nieuwe dijkbewakers inhoudt. Ontdek wat er achter de schermen van de Rijksoverheid gebeurt tijdens een hoogwatercrisis. Van zware datamodellen feilloos laten draaien tot stormvloedkeringen bedienen, cyberaanvallen tegenhouden en digitale verzoeken voor hulpdiensten coördineren. Nederland draait op IT.
Volg het hier
Ontdek het werk van onze Nieuwe Dijkbewakers