Het is ongekend dat mensen ons zo'n hoog cijfer hebben gegeven

Nieuwe Sluis Terneuzen scoort 8,8 in omgevingsonderzoek!

De bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen is een grote opgave binnen het bestaande sluizencomplex met 3 sluizen. Het projectteam vindt het ontzettend belangrijk om te horen hoe de omgeving de bouw ervaart en hoe ze op de hoogte willen blijven en liet daarom een omgevingsonderzoek uitvoeren.

Waar het project in 2017 bij een 0-meting een 7,1 scoorde, en in 2019 een 8,1, is dit cijfer gaandeweg gestegen naar een 8,8. Debby van 't Westende, communicatieadviseur bij de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie is trots.

Ongekend hoog cijfer

‘Het is ongekend dat mensen ons zo'n hoog cijfer hebben gegeven. We vinden het belangrijk dat iedereen die iets met het project te maken heeft, goed en tijdig voorzien wordt van de juiste informatie via al onze communicatiekanalen. En we proberen iedere vraag zo snel en zo compleet mogelijk te beantwoorden.’

Het geeft zeker aan dat wij als team goed bezig zijn. Niet alleen de afdeling communicatie, maar het hele omgevingsteam.
Debby van 't Westende communicatieadviseur
Terug naar ons liveblog

‘Nu zitten we in een fase waarin er weinig hinder is. In de eindfasering komen weer wegomleggingen en sluiten we de Middensluis voor het scheepvaartverkeer, waardoor grotere druk komt op de capaciteit van de 2 andere sluizen. Ook dan gaan we voor een complete informatievoorziening. Door het omgevingsonderzoek weten we waar betrokkenen behoefte aan hebben. Het helpt ons heel erg om op die behoeftes in te spelen. Zo delen we voor ons gevoel al veel technische informatie, maar blijkt dat onze doelgroep nóg meer technische details interessant vindt.’

94% respondenten positief

Uit het omgevingsonderzoek is gebleken dat maar liefst 94% van de respondenten positief over het project praat met anderen. Ook blijkt uit het onderzoek dat de respondenten vergeleken met het eerdere onderzoek uit 2019 minder hinder ervaren. Tenslotte is de tevredenheid over de informatievoorziening ook hoog onder de onderzoeksdeelnemers. Deze krijgt een 8,5. ‘Het geeft zeker aan dat wij als team goed bezig zijn. Niet alleen de afdeling communicatie, maar het hele omgevingsteam’, aldus Van ’t Westende.