De start van jouw carrière in de ICT

ICT vacatures24

Programma voor startend ICT talent

Wil jij bijdragen aan een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland? Lijkt het je gaaf om dit te doen binnen de ICT omgeving van Rijkswaterstaat? Mis je echter de ervaring en wil je deze graag op doen in de komende twee jaar? Dan is Rijkswaterstaat op zoek naar jou! Wij geloven in talent en dat inhoudelijke kennis te leren is.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Wist jij dat Rijkswaterstaat het werk niet goed kan uitvoeren wanneer de ICT systemen niet naar behoren werken? Bruggen en sluizen gaan niet meer open en dicht, waterkeringen houden het water niet meer tegen of laten het water niet meer door. En de matrixborden op de snelweg gaan niet meer aan (of uit!).

Best bijzonder om een bijdrage te kunnen leveren aan de ICT systemen, vind je niet? De ruim 1000 ICT collega's zorgen ervoor dat nieuwe technieken én proven technology worden vertaald naar slimme oplossingen die Nederland verder helpen.

Op verjaardagen kun je vertellen dat je bijvoorbeeld werkt aan de ICT omgeving die de Maeslantkering aanstuurt, bezig bent met de Haringvlietsluizen of zorgt dat alle 10.000 collega's van Rijkswaterstaat gebruik kunnen maken van de applicaties waarmee ze werken. Niet zomaar een baan dus!

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Wil jij altijd weten hoe iets werkt? Vind jij het interessant om je helemaal vast te bijten in een onderwerp en hierin een expert te worden? Én wil jij graag werken bij een organisatie waar je écht een bijdrage kan leveren aan de maatschappij? Dan verwelkomen we je graag bij Rijkswaterstaat. Wij geloven dat je niet per se een bèta studie gedaan hoeft te hebben en jaren werkervaring moet hebben om een succesvolle ICT'er te zijn bij Rijkswaterstaat.

Wanneer je de competenties bezit die je succesvol maken als ICT'er, leren wij je de inhoudelijke kennis. Je hebt zin om de komende 2 jaar bezig te zijn met verschillende ICT projecten en daarbij verschillende cursussen te volgen, zoals BiSL, ITIL en/of ASL. Gedurende deze 2 jaar ontdek je waar jouw passies en talenten liggen en welke rollen binnen Rijkswaterstaat hierbij passen.

Wat wij aan jou waarderen

Wij geloven dat, als je de juiste competenties bezit, je de inhoud kan leren. Graag leiden we je in 2 jaar op via het Young Professionals Programma van Rijkswaterstaat. Tijdens deze 2 jaar ervaar je, door verschillende opdrachten binnen de directie Infrastructuur Rijkswaterstaat Netwerken (IRN) uit te voeren, hoe het is om voor Nederland en voor Rijkswaterstaat te werken.

Wil jij je graag ontwikkelen tot bijvoorbeeld SCRUM master, informatieanalist of technisch beheerder? En ben jij ondernemend, nieuwsgierig en klantgericht? Denk jij graag 'out-of-the-box' en word je gelukkig van werken in een team? Dan gaan we graag met jou in gesprek en leren we je graag beter kennen!

Bij Rijkswaterstaat hebben we een grote ICT club: de Centrale Informatievoorziening (CIV). Binnen het CIV kennen we vier verschillende directies:

  • IV Rijkswaterstaat Netwerken (IRN)
  • Bedrijfsvoering, Inkoop en Strategie (BIS)
  • Inwinning & Gegevensanalyse (IGA)
  • Ontwikkeling Services RWS (OSR)

Heb jij interesse om het als startend ICT talent aan de slag te gaan in een 2 jaar durend programma? Neem dan contact op met Amber de Groot.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen deze op basis van de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

E-assessment

Soms is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

Selectiedag

We nodigen je telefonisch of per e-mail uit voor een selectiedag waar je maximaal 2 gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Terugkoppeling

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

In dienst

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

Neem contact op

Joseph Otto (IT/IV)