Zorg jij dat onze infrastructuur veilig blijft?

Bekijk vacatures ICT11

Cybersecurity: vitaal voor onze veiligheid

Rijkswaterstaat beheert een van de grootste ICT-infrastructuren van Nederland, denk aan digitale bedieningssystemen op bruggen, tunnels en sluizen of de matrixborden voor het wegverkeer. Cybersecurity is hierbij essentieel om digitale dreigingen tegen te gaan en daarom volledig onderdeel van onze processen, systemen en diensten. Graag laten wij je zien waar onze ICT- en securityspecialisten werken. Misschien ook iets voor jou?

Hoe beveilig je een slimme brug?

De sluis bij Sluiskil wordt steeds slimmer. Merijn van Bright zocht uit wat dat precies betekent. Met Leobert van der Wielen, technisch manager, sprak hij over sensoren, het glasvezelnet, kunstmatige intelligentie, waterdichte beveiliging, het vervangen van hard- en software en een smarthome-app voor bediening op afstand. En hoe beveilig je een brug tegen hackers? Kortom: werk dat je moet zien!
Hoe maak je van een oude draaibrug, een slimme brug?

‘Gehackt word je sowieso wel’

Fabian Goijers werkt als analist bij het security operations center (SOC). Deze organisatie voorkomt onder andere cybersecurity-incidenten. Als specialist werk je hier mee aan de verbetering van de digitale veiligheid van de Nederlandse infrastructuur en de bestrijding van cybercrime.
Lees het interview
Als iemand met opzet onze sluizen op afstand openzet, dan zijn de risico’s enorm

‘Inzicht in kwetsbaarheid op ICT-vlak’

Informatievoorziening speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. En dus neemt ook het belang van cybersecurity toe. Dat weet Milo Mooij, adviseur cybersecurity bij Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening, als geen ander.
Lees het interview
'Goede bescherming tegen een mogelijke inbreuk is net zo belangrijk als zorgen dat de techniek werkt'

Vragen over ICT of cybersecurity?

Sofie Winter (ICT)