Zorg jij dat onze infrastructuur veilig blijft?

Bekijk vacatures ICT15

Cybersecurity: vitaal voor onze veiligheid

Rijkswaterstaat beheert een van de grootste ICT-infrastructuren van Nederland, denk aan digitale bedieningssystemen op bruggen, tunnels en sluizen of de matrixborden voor het wegverkeer. Cybersecurity is hierbij essentieel om digitale dreigingen tegen te gaan en daarom volledig onderdeel van onze processen, systemen en diensten. Graag laten wij je zien waar onze ICT- en securityspecialisten werken. Misschien ook iets voor jou?

Hoe beveilig je een slimme brug?

De sluis bij Sluiskil wordt steeds slimmer. Merijn van Bright zocht uit wat dat precies betekent. Met Leobert van der Wielen, technisch manager, sprak hij over sensoren, het glasvezelnet, kunstmatige intelligentie, waterdichte beveiliging, het vervangen van hard- en software en een smarthome-app voor bediening op afstand. En hoe beveilig je een brug tegen hackers? Kortom: werk dat je moet zien!
Bekijk video 07:25
Hoe maak je van een oude draaibrug, een slimme brug?

‘Inzicht in kwetsbaarheid op ICT-vlak’

Informatievoorziening speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. En dus neemt ook het belang van cybersecurity toe. Dat weet Milo Mooij, adviseur cybersecurity bij Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening, als geen ander.
Lees het interview
'Goede bescherming tegen een mogelijke inbreuk is net zo belangrijk als zorgen dat de techniek werkt'

Hoe bescherm je onze infrastructuur tegen digitale dreigingen?

Bij Rijkswaterstaat werk je aan het veilig houden van onze infrastructuur. Ben je benieuwd hoe we dit doen? Bekijk het filmpje.
Bekijk video 01:22
Bruggen, sluizen, tunnels en keringen beschermen tegen digitale dreigingen

Werken aan de unieke cyberveiligheidsstrategie van Rijkswaterstaat

Als coördinerend adviseur cybersecurity bij Rijkswaterstaat ben je bezig met de digitale weerbaarheid van Nederlandse wegen en waterwerken. Kirsten Meeuwisse legt uit hoe je in zo’n enorm breed veld de beste koers kiest.
Lees het interview
Cybersecurity: vitaal voor onze veiligheid

Vragen over ICT of cybersecurity?

Sofie Winter (ICT)