Vlotte transitie met change agents

Smart mobility, machine learning en artificial intelligence: datamanagement blijft zich ontwikkelen. En dus doet de directie Inwinning en Gegevensanalyse (IGA) van Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening dat ook.

Onze rijke historie en ruim 300 deskundige medewerkers vormen een stevige basis voor onze huidige transitie: op naar nog betere en effectievere dienstverlening, en nieuwe diensten en producten.

Directie Inwinning en Gegevensanalyse in ontwikkeling

Het programmateam Transitie zet alles op alles om deze transitie vlot te laten verlopen. Dat lukt alleen als de hele organisatie meedoet. En dus willen we weten wat er speelt bij alle collega’s. Hoe ervaren zij de transitie? Welke ideeën voor verbetering hebben ze? Welke kwaliteiten en talenten hebben de collega’s en hoe kunnen we die optimaal inzetten?

Om al deze signalen snel en goed op te pakken, zetten wij change agents in. Zij zijn onze voelsprieten en helpen de transitie een stap vooruit. Solliciteer jij op een functie binnen IGA? En ben je nieuwsgierig, ambitieus en ondernemend? Dan past de rol van change agent jou misschien wel erg goed. Je kunt je daar geheel vrijwillig voor aanmelden.

Wat doe je als change agent

Uiteraard focus je op je eigen functie. Of dat nu chemisch analist, adviseur, data-architect of iets anders is. Maar daarnaast voer je ongeveer een halve dag per week werkzaamheden uit als change agent. Hebben collega’s vragen over de transitie? Zijn er bepaalde zaken die erg goed gaan, en waarvan we kunnen leren? Leven er op de afdeling verbeterideeën?

Jij ziet en hoort het, kaart het aan en zorgt dat we overgaan tot actie. Bijvoorbeeld door je afdelingshoofd te vragen om uitleg, door de juiste mensen bij elkaar te brengen, of door ons als programmateam te informeren. Dankzij jou weten wij bijvoorbeeld waar er problemen zijn qua draagvlak voor de transitie of waar er een geweldig idee broeit dat we moeten voeden. Daarnaast kunnen wij je vanuit het programmateam ook vragen om een specifiek project op te pakken, en bijvoorbeeld als projectleider een bepaald aandachtspunt op te pakken. Denk aan de ontwikkeling van een nieuwe dienst.

Vrijblijvend kennismaken?

Dat kan! Sparren met een collega van Rijkswaterstaat over het werkveld en de uitdagingen die er liggen.

Aanmelden kop koffie

De ultieme change agent

Wat deze rol van jou vraagt? Een gezonde dosis lef is geen overbodige luxe. Daarnaast helpt het als je een innovatieve houding hebt, graag samenwerkt en resultaatgericht bent. Ondernemerschap is een andere belangrijke skill. Jij slaat onverschrokken onbekende paden in, rammelt aan de deur van het management, stelt lastige vragen, en stapt over de grenzen van je eigen afdeling heen. Je voelt feilloos aan met welke issues je collega’s kampen, ook als ze deze niet uitspreken. Kennis vergaren en kennis delen: daarvan krijg jij energie. En weerstand tegen verandering schrikt jou niet af: jij ziet geen problemen, maar kansen.

Wat krijg je ervoor terug

Allereerst een brede kijk op de gehele IGA: jij blijft niet op je eigen afdeling, maar ontwikkelt een breed netwerk. Je weet al snel wie wat doet en wie je kan helpen bepaalde doelen te bereiken. Heb je de ambitie om verder te groeien binnen IGA of Rijkswaterstaat als geheel? Als change agent heb je sneller je eventuele mogelijkheden in beeld. Ook krijg je volop de gelegenheid tot persoonlijke ontwikkeling. Wil je bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen? Of meer weten over een specifiek onderwerp? Je krijgt van ons alle ruimte om cursussen en workshops te volgen.

Interesse in de rol van change agent? Zo werkt de aanmelding.

Word je aangenomen voor de functie waarop je solliciteert? En heb je interesse in de aanvullende rol van change agent? Dan kun je dit aangeven bij het programmateam Transitie. Het is dus geen must, maar iets dat je zelf wilt. Graag horen wij in een kennismakingsgesprek waarom je deze rol op je wilt nemen en waarom deze bij je past. Is de rol van change agent je op het lijf geschreven? Dan verwelkomen wij je van harte binnen ons team van change agents.

Bekijk de vacatures