Op weg naar een data driven organisatie

Bekijk de data-vacatures

Data bij Rijkswaterstaat

Data speelt een steeds belangrijkere rol binnen Rijkswaterstaat. Met de ontwikkeling naar een data-gestuurde organisatie groeit ook onze vraag naar goede dataspecialisten. Jij haalt de juiste inzichten uit grote hoeveelheden data voor het optimaal inrichten van infrastructurele projecten. Maar ook kun je met innovatieve nieuwe toepassingen aan de slag gaan binnen ons datalab.

Eigen landelijk glasvezelnetwerk

We verzamelen zo veel data dat we een eigen landelijk glasvezelnetwerk hebben. Bijna alles wat we kunnen meten, wordt dan ook gemeten. Helaas hebben we nog geen zicht op de hoeveelheid microplastics in onze wateren. In bijgevoegde aflevering van Bright Builders zocht Merijn Doggen uit hoe we microplastics analyseren. Kijk je mee?
Hoe meet je microplastics in wateren?

Datalab: van inzicht naar praktijk

In ons Datalab krijg je de ruimte om aan de slag te gaan met nieuwe toepassingen en innovaties. Samen met een team van specialisten zorg je dat data benut wordt voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de business direct voordeel opleveren. Daarin werk je nauw samen met marktpartijen.
Met een team van specialisten werken aan nieuwe toepassingen en innovaties

Podcast: data

Rijkswaterstaat is één van de grootste dataverzamelaars van Nederland. Die data wordt zowel ingezet om het verkeer op de wegen als het water te analyseren. Kwartiermaker Stijn van Balen is werkzaam binnen ons datalab in Delft, waar hij zich bezighoudt met allerlei projecten. Hij sprak met Bright | RTL Nieuws over de data die Rijkswaterstaat gebruikt om te werken aan onze infrastructuur.
Beluister de podcast
We gebruiken data om onze infrastructuur te verbeteren

Koffie?

Zou je eens vrijblijvend willen kennismaken met onze data-organisatie? Dat kan! Graag nodigen we je uit voor een kop koffie of thee. Het liefst hadden we dit op locatie gedaan, maar dat kan nog even niet. Na jouw aanmelding, neemt onze recruiter contact met je op en maakt een online afspraak tussen jou en één van de datacollega’s. Zij vertellen je meer over het werk en de impact ervan op Nederland. Uiteraard zorgen wij voor de koffie!
Klik hier om je aan te melden
Kennismaken met een vakcollega? Meld je aan voor een digitale kop koffie!

Vragen over data? Stel ze aan André Baars

André Baars (Recruiter ICT & IA)