Zorg jij dat onze infrastructuur digitaal up-to-date is?

Bekijk vacatures industriële automatisering

Industriële automatisering

Iedere weg, brug, tunnel en sluis bevat hard- en software. Als adviseur ben jij verantwoordelijk voor de industriële automatisering (IA) en elektromechanica van deze assets. Je zorgt ervoor dat de infrastructuur digitaal up-to-date is en zorgt zo voor minder storingen, voorspelbaar onderhoud en veiligheid. Een mooie uitdaging voor komende jaren. Veel infrastructuur, gebouwd in de jaren 50 en 60, is hard aan onderhoud toe.

IA sourcingstrategie

De techniek in tunnels en bruggen is complex en divers. Dit zorgt onder meer voor storingen, vertraging en onveiligheid. Als adviseur ga je aan de slag met onze nieuwe IA sourcingstrategie. Dit betekent dat je samen met marktpartijen standaard IA-oplossingen ontwikkelt en daarna toepast voor netwerken en systemen van de bedienbare objecten, zoals bruggen en sluizen.

Expertisegebieden

Om tunnels optimaal te laten functioneren heeft Rijkswaterstaat samen met overheden, transportorganisaties, marktpartijen en hulpdiensten de Landelijke Tunnelstandaard (LTS) ontwikkeld. In deze tunnelstandaard staan standaardprocessen en functionele eisen voor de aanleg van Rijkstunnels en het beheer en de organisatie van tunnels. Rijkwaterstaat werkt continu aan het verbeteren van haar processen en adviseert over klanteisen en ontwerpafwegingen.
Rijkswaterstaat werkt aan het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen en sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Dit doen we met aandacht voor duurzaamheid, een veilige en gezonde leefomgeving en innovatie. Onze inhoudelijke technische specialisten werken elke dag aan een optimale inrichting van de infrastructuur, bijvoorbeeld op het gebied van civiele techniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Ze zorgen voor heldere klanteisen, contractbeheersing en signaleren risico’s, om zeker te zijn dat onze objecten in topconditie zijn.
Iedere weg, brug, tunnel en sluis bevat belangrijke ICT-componenten die in toenemende mate bepalen of de infrastructuur doet wat ze moet doen. Rijkswaterstaat ontwerpt, bouwt en beheert complexe systemen en zorgt dat de ICT die nodig is voor de optimale werking van assets op orde is. Zo garanderen wij de beschikbaarheid en veiligheid van het verkeer- en vaarwegennetwerk in Nederland. Omdat de vernieuwingen in de ICT razendsnel gaan, werken we intensief samen met marktpartijen en kennisinstituten.
Nederland kent tal van bruggen, sluizen, waterkeringen en tunnels. Als assetmanager draag je bij aan het beheer, het gebruik en de ontwikkeling van infrastructurele objecten en netwerken. Daarmee heb je impact op het functioneren van onze gehele infrastructuur.
Bruggen, gemalen, sluizen: wij zien ze als machines, die bestaan uit complexe installaties. Rijkwaterstaat zorgt dat alle systemen goed en veilig werken en voldoen aan de wet- en regelgeving.

Webinar: de toekomst van nu

Industriële automatisering (IA) is onmisbaar voor de ontelbare beweegbare en geautomatiseerde objecten in Nederland. IA-adviseurs zijn verantwoordelijk voor het digitaal up-to-date houden van de infrastructuur, het verminderen van storingen, het voortijdig voorspellen van onderhoud en het garanderen van een stuk veiligheid. Wil je meer weten over de uitdagingen binnen industriële automatisering?
Kijk het webinar terug
In Nederland zijn er meer dan 450 objecten waar industriële automatisering aan vast zit

Nieuwsgierig geworden?

Heb je interesse in één van de expertisegebieden, maar weet je nog niet precies welke functie bij je past? Neem gerust contact op met onze recruiter industriële automatisering Tom Ebbers. Hij denkt graag met je mee en maakt in overleg met jou een afspraak met een IA-professional van Rijkswaterstaat.

Vragen over industriële automatisering?

Derrek Kronenberg (Techniek)