Zorg jij dat onze infrastructuur digitaal up-to-date is?

Bekijk vacatures industriële automatisering15

Industriële automatisering

Iedere weg, brug, tunnel en sluis bevat hard- en software. Deze ICT-componenten bepalen of ze doen wat ze moeten doen. Als adviseur ben jij verantwoordelijk voor de industriële automatisering (IA) en elektromechanica van wegen, bruggen en sluizen. Je zorgt ervoor dat de infrastructuur digitaal up-to-date is en zorgt zo voor minder storingen, voorspelbaar onderhoud, veiligheid en betrouwbaarheid.

IA sourcingstrategie

De techniek in tunnels en bruggen is complex en divers. Dit zorgt onder meer voor storingen, vertraging en onveiligheid. Als adviseur ga je aan de slag met onze nieuwe IA sourcingstrategie. Dit betekent dat je samen met marktpartijen standaard IA-oplossingen ontwikkelt en daarna toepast voor netwerken en systemen van de bedienbare objecten, zoals bruggen en sluizen.
'We moeten goed begrijpen hoe processen werken: waarom, wanneer en hoe mag iets bewegen?'
Sjors van der Heijden Adviseur techniek, installatie en bediening
Lees zijn verhaal

Expertisegebieden

Om tunnels optimaal te laten functioneren heeft Rijkswaterstaat samen met overheden, transportorganisaties, marktpartijen en hulpdiensten de Landelijke Tunnelstandaard (LTS) ontwikkeld. In deze tunnelstandaard staan standaardprocessen en functionele eisen voor de aanleg van Rijkstunnels en het beheer en de organisatie van tunnels. Rijkwaterstaat werkt continu aan het verbeteren van haar processen en adviseert over klanteisen en ontwerpafwegingen.

Rijkswaterstaat werkt aan het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen en sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Dit doen we met aandacht voor duurzaamheid, een veilige en gezonde leefomgeving en innovatie. Onze inhoudelijke technische specialisten werken elke dag aan een optimale inrichting van de infrastructuur, bijvoorbeeld op het gebied van civiele techniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Ze zorgen voor heldere klanteisen, contractbeheersing en signaleren risico’s, om zeker te zijn dat onze objecten in topconditie zijn.

Iedere weg, brug, tunnel en sluis bevat belangrijke ICT-componenten die in toenemende mate bepalen of de infrastructuur doet wat ze moet doen. Rijkswaterstaat ontwerpt, bouwt en beheert complexe systemen en zorgt dat de ICT die nodig is voor de optimale werking van assets op orde is. Zo garanderen wij de beschikbaarheid en veiligheid van het verkeer- en vaarwegennetwerk in Nederland. Omdat de vernieuwingen in de ICT razendsnel gaan, werken we intensief samen met marktpartijen en kennisinstituten.

Nederland kent tal van bruggen, sluizen, waterkeringen en tunnels. Als assetmanager draag je bij aan het beheer, het gebruik en de ontwikkeling van infrastructurele objecten en netwerken. Daarmee heb je impact op het functioneren van onze gehele infrastructuur.

Bruggen, gemalen, sluizen: wij zien ze als machines, die bestaan uit complexe installaties. Rijkwaterstaat zorgt dat alle systemen goed en veilig werken en voldoen aan de wet- en regelgeving.

Nieuwsgierig geworden?

Meer weten over industriële automatisering bij Rijkswaterstaat? Of heb je interesse om te werken in de industriële automatisering, maar weet je niet precies in welke functie? Bekijk onze LinkedIn-pagina en deel je contactgegevens. Onze recruiter bekijkt of we een functie hebben die perfect bij jouw ambities en interesses past.
Industriële automatisering op LinkedIn
Een functie die perfect bij jouw ambities en interesses past

Vragen over industriële automatisering?

André Baars (Recruiter ICT)