Stap aan boord, kom werken bij de Rijksrederij

Bekijk onze vacatures20

Rijksrederij

De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt 100 specialistische schepen en stelt deze beschikbaar aan diverse overheidsorganisaties. Dagelijks werken er 60 medewerkers op kantoor en 230 bemanningsleden op de schepen aan de inzet van een effectieve en efficiënte vloot voor de Douane, Kustwacht, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Rijkswaterstaat.

Jouw talenten

Op onze schepen zijn onder andere matrozen, koks, werktuigkundigen, stuurmannen, kapiteins en varend verkeersleiders werkzaam. Daarnaast hebben we op de wal ook functies die nauw betrokken zijn bij het wel en wee op het water. Je kan daarbij denken aan ecologen, handhaving, vergunningverlening en verkeersleider op een verkeerspost.

Ben je benieuwd wat jij met jouw achtergrond kan doen?

Als matroos ben jij verantwoordelijk voor verschillende taken aan boord van onze schepen. Dit omvat het snijden en branden van kettingen, wachtlopen op de brug, schoonmaakwerkzaamheden, assisteren bij werkzaamheden in de machinekamer, kombuiswerkzaamheden en zelfstandig varen met een snelle bijboot.

Deze taken vinden voornamelijk plaats op schepen die betrokken zijn bij visserijonderzoek, meten of markeren. Hierbij wordt onder andere de vispopulatie in de Nederlandse wateren gemonitord en de boeien onderhouden op de vaarwegen. Je zult werken als onderdeel van een bemanningsteam, waarbij je op verschillende schepen kan worden ingezet.

Het werk als werktuigkundige zeegaande schepen kan per schip verschillen. Zo is het ene schip bijvoorbeeld groter en uitgerust met ingewikkeldere installaties, dan de ander. Werkzaamheden waaraan je onder andere kunt denken, zijn:

  • Het uitvoeren van controles aan alle aanwezige mechanische, koeltechnische, hydraulische, pneumatische en elektronische systemen aan boord.
  • Oplossen van storingen en deze noteren in de diverse journalen.
  • Collega's assisteren met alle werkzaamheden aan dek en het uitvoeren van onderhoud aan boord. Het schoonspuiten van een boei of met een snijbrander een ketting doorbranden is voor jou dan ook geen probleem.

Allemaal om er voor te zorgen dat de volledige vloot altijd kan worden ingezet.

Waar kan je bij ons terecht met een achtergrond?

Rijksrederij

De Rijksrederij stelt schepen beschikbaar die passen bij de taakuitvoering van de opdrachtgever. Zo maakt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gebruik van schepen die speciaal zijn ingericht voor visserijonderzoek en de Kustwacht van een schip dat sleephulp kan bieden aan schepen in nood.
Werken aan veilige vaarwegen

Zee en Delta (ZD)

Dit organisatieonderdeel beheert de deltawateren, de Noordzee en het zeegebied in Caribisch Nederland. Ook maken zij het vervoer over die zeegebieden en het Zeeuwse land en water mogelijk. Samen met onder andere kustgemeenten en waterschappen verzorgt ZD het kustbeheer van Nederland en wordt de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen geborgd. Internationaal gezien is ZD dé gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee.
Werken op 1 van de ruim 100 schepen

Online koffie?

Benieuwd of Rijksrederij bij Rijkswaterstaat wat voor jou is? Laat je inspireren door onze collega’s. Ze vertellen je meer over het werk en de impact ervan op Nederland.
Meld je aan
Meld je aan voor een digitaal kop koffie!

Investeer in jouw toekomst

Ontwikkeling om te groeien

Binnen Rijkswaterstaat wordt sterk vanuit competenties gedacht. Je hoeft nu nog niet alle vinkjes te hebben. We vinden het vooral belangrijk dat je jezelf wilt ontwikkelen. 

Niet alleen ontwikkel je je op inhoudelijk vlak, ook werk je aan je communicatieve vaardigheden en je kwaliteiten als adviseur. Daarnaast heb je meestal ook andere rollen en word je breder inzetbaar. Wat je daarvan leert, neem je in je verdere carrière mee.

Logisch: goede arbeidsvoorwaarden

Bij veel organisaties is er weinig balans tussen werk en privé. Bij ons is een druk privéleven goed in te passen met de 36-urige werkweek. 

Met je individueel keuzebudget kun je meer dagen kopen of juist sparen voor een grote aankoop. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je dus gedeeltelijk zelf samen. Omdat we groei en ontwikkeling belangrijk vinden, bieden we ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Wat je, terecht, veel hoort tegenwoordig is de inclusieve organisatie. Rijkswaterstaat biedt ruimte voor iedereen en maakt dankbaar gebruik van de kracht van diversiteit van medewerkers. 

Dat brengt betere resultaten voor Nederland. Dankzij verschillen worden we beter en voelt iedereen zich betrokken en gewaardeerd. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Heb je interesse in Rijksrederij, maar weet je nog niet precies welke functie bij je past? Ben je benieuwd naar opleidingsmogelijkheden? Of wil je een keertje meelopen? Bij Rijkswaterstaat geven we je graag een kijkje in de keuken.

Neem contact op met onze adviseurs Werving & Selectie. Zij denken graag met je mee.