Houd jij het water veilig?

Bekijk onze vacatures

Varend verkeersleider

Als varend verkeersleider ben je verantwoordelijk voor een vlotte, veilige, publieksgerichte en milieubewuste afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Je ziet toe op naleving van de aan het scheepvaartverkeer gestelde randvoorwaarden en milieuwetgeving. Je voert toezicht- en handhavingstaken uit zoals inspecties, vergunningencontrole en landelijke en regionale prioriteiten.

Bij overtredingen treed je als Toezichthouder (Bestuursrecht) of Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (Strafrecht) handelend op door het opmaken van boeterapporten of processen-verbaal. Daarnaast zorg je mede voor de afhandeling van incidenten en schadevaringen binnen jouw werkgebied.

Ben jij een geschikte varend verkeersleider?

Achtergrond & opleiding

Je hebt minimaal een mbo-4 diploma, groot vaarbewijs A en B, een marifoon certificaat en een radardiploma. In bezit zijn van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) certificaat is een pré. Voor het inzetgebied Westerschelde dien je ook in bezit te zijn van SMBW-vaarbevoegdheid met reizen nabij internationale kust, Radarnavigator en een monsterboekje.

Geen 9-tot-5 rooster

Samen met je team werk je in roosterdienst, ook in het weekend en buiten de reguliere kantoortijden. Want het vaarverkeer gaat natuurlijk 24/7 door.

In de buurt

Je woont op maximaal 1 uur rijden van de centrale, vanwege je onregelmatige rooster en oproepbasis. Je beschikt over rijbewijs B en het is wenselijk als je een auto hebt als je van verder moet komen.

Salaris

Je ontvangt minimaal € 2.615,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand (overheidsklasse 7). Daarbij komt nog een onregelmatigheidstoeslag (ongeveer 20 tot 30%), afhankelijk van de soort en hoeveelheid gewerkte diensten. Hiermee vul jij je inkomen verder aan. In de CAO Rijk staat de hoogte van de toeslagen.

Selectietraject

De selectie vindt plaats aan de hand van jouw motivatiebrief en een cv. Daaropvolgend is er een e-assessment. Afhankelijk van de resultaten uit dit assessment word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bij de uiteindelijke selectie vindt er aansluitend een arbeidsvoorwaardelijk gesprek plaats.

Veelgestelde vragen

Een gemiddelde dag bestaat niet voor een varend verkeersleider! Je werkzaamheden zijn erg afhankelijk van bijvoorbeeld het weer. Als varend verkeersleider zorg jij samen met je collega's voor een vlotte, veilige en milieubewuste doorstroming van het vaarverkeer.

Indien nodig volg je de verkeersmanagement gerichte praktijkopleidingen en ben je bereid om de benodigde opleidingsmodules uit de Nautische Leerlijnen te volgen.

Als varend verkeersleider begeleid je het scheepvaartverkeer bij onder andere evenementen, incidenten, werkzaamheden en bijzondere transporten. Wanneer er een calamiteit plaatsvindt, zorg jij ervoor dat de hulpdiensten hun werk kunnen doen en dat de vaarweg snel weer vrij is. Ook ondersteun je als varend verkeersleider de hulpdiensten bij opsporing, zoals bij vermiste personen. Geen dag is hetzelfde!

Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract van een jaar. Functioneer je goed? En rond je alle opleidingen af? Dan zetten we jouw tijdelijke dienstverband om naar een vast contract.

Omdat een varend verkeersleider onregelmatige diensten werkt (vroeg, laat of ‘s nachts) en ook in de weekenden en op feestdagen, is er sprake van een onregelmatigheidstoeslag (ongeveer 20 tot 30%). De hoogte is maandelijks afhankelijk van de soort gewerkte diensten (vroeg, laat of ’s nachts) en de hoeveelheid diensten die een varend verkeersleider werkt. In cao Rijk staat de hoogte van de toeslagen.

Maak kennis met een professional

Joost Jansen - varend verkeersleider

Vragen over de functie varend verkeersleider?

Mireille van der Meer (Recruiter)