Zorg jij voor veiligheid op het water?
Bekijk onze vacaturesVarend verkeersleider
Nederland kent het drukste vaarwegennet ter wereld. Als varend verkeersleider ben je verantwoordelijk voor een veilig en vlot scheepvaartverkeer. Je houdt toezicht op de naleving van de randvoorwaarden voor scheepvaart en voert handhavingstaken uit, zoals inspecties en vergunningencontrole. Daarnaast zorg je ervoor dat landelijke en regionale prioriteiten worden nageleefd, zodat de doorstroming optimaal blijft.
Handhaven als het kan, optreden als het moet
Als varend verkeersleider heb je een toezichthoudende en handhavende functie. Je bent als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) verantwoordelijk voor het handhaven van de wet- en regelgeving op het water. Jouw instrumenten: het opstellen van boeterapporten of processen-verbaal. Daarnaast zorg je mede voor de juiste afhandeling van incidenten en aanvaringen binnen jouw werkgebied.
Ontdek het werk van Jurriaan als varend verkeersleider
‘Als varend verkeersleider ben je hét aanspreekpunt op het water’
Veelgestelde vragen
Ben jij geschikt als varend verkeersleider?
Achtergrond & opleiding
Je hebt minimaal een mbo-4 diploma, groot vaarbewijs A en B, een marifooncertificaat en een radardiploma. Bij voorkeur heb je het certificaat Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Voor het inzetgebied Westerschelde dien je ook in bezit te zijn van SMBW-vaarbevoegdheid met reizen nabij internationale kust, Radarnavigator en een monsterboekje.
Geen 9-tot-5 rooster
Samen met je team werk je in roosterdienst, ook in het weekend en buiten de reguliere kantoortijden. Want het vaarverkeer gaat natuurlijk 24/7 door.
In de buurt
Je woont op maximaal 1 uur rijden van de centrale, vanwege je onregelmatige rooster en oproepbasis. Je beschikt over rijbewijs B en in bezit van een auto als je van ver moet komen.
Salaris
Je ontvangt minimaal € 2.615,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand (overheidsklasse 7). Daar komt een onregelmatigheidstoeslag bij (ongeveer 20 tot 30%), afhankelijk van de soort en hoeveelheid gewerkte diensten. Hiermee vul jij je inkomen verder aan. In de CAO Rijk staat de hoogte van de toeslagen.
Selectietraject
De selectie vindt plaats aan de hand van jouw motivatiebrief en een cv. Daarop volgt mogelijk een e-assessment. Afhankelijk van de resultaten volgt er na het assessment een eerste sollicitatiegesprek. Na selectie vindt er gesprek plaats over arbeidsvoorwaarden.