Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak en binnen jouw vakgebied? Dat kan heel goed met ons Landelijk Traineeship.

De volgende lichting van het Landelijk traineeship start in september 2022. Op 10 mei 2022 komt de vacature online. Eerder solliciteren of starten is helaas niet mogelijk. Er zijn 2 vaste instroommomenten. Eerder op zoek naar een interessante functie? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.

Nederland is jouw springplank

In ons land maken we gebruik van veel infrastructurele en technische voorzieningen. Dat geldt voor zowel het water dat aan Nederland grenst als de wegen waar we dagelijks met z’n allen gebruik van maken. Rijkswaterstaat speelt een grote en belangrijke rol in het creëren, bouwen en onderhouden van deze voorzieningen in nauwe samenwerking met allerlei gespecialiseerde marktpartijen. Daarbij kan je denken aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, aannemers, ingenieursbureaus en de omgeving die te maken heeft met ons werk.

Een interessante en dynamische wereld op zichzelf, waarbij je ook te maken krijgt met politieke besluiten en belangen. Nederland is voor jou in dit traineeship de springplank naar een vliegende start van je carrière!

Je kan twee keer per jaar solliciteren op het Landelijk Traineeship. In mei (start september) en oktober (start maart) staan de vacatures online. Eerder solliciteren of starten is helaas niet mogelijk.

Vacature online10-05-2022 tot 01-06-2022
Meet & Greet25-05-2022
Selectiedagen22-06-2022 en 23-06-2022
Arbeidsvoorwaardengesprek07-07-2022
In dienst01-09-2022

Mochten de bovenstaande data of de startdatum je niet uitkomen, dan komen er in oktober 2022 weer vacatures voor het Landelijk Traineeship, met als startdatum 1 maart 2023.

Werken en leren in jouw interessegebieden

Dit traineeship is voor enthousiaste starters met een afgeronde wo-master en de wens voor een brede ontwikkeling. Binnen dit traineeship werk je gedurende 18 maanden aan 3 verschillende opdrachten. Deze opdrachten zijn gericht op de dagelijkse business van Rijkswaterstaat. Denk aan het vak van techniek, inkoop- en contractmanagement en ICT. Daarmee ontwikkel jij je razendsnel tot professional. Elke opdracht duurt een half jaar en geeft jou de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.

Tijdens het traineeship ben je niet gebonden aan een vaste regio in Nederland en kun je je zo breed oriënteren als bij jouw wensen past. Binnen heel Rijkswaterstaat en door heel Nederland: een schat aan mogelijkheden en kansen.

De voordelen van het Landelijk Traineeship

Als je kiest voor het Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat, dan biedt dat je vele voordelen:

Startsalaris

Je krijgt een startsalaris van € 2.811 bruto, op basis van een werkweek van 36 uur

Jouw ontwikkeling

Je ontwikkelt je in 1,5 jaar tijd tot volwaardig professional binnen jouw vakgebied

Persoonlijke begeleiding

Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma en een persoonlijke mentor

Traineegroep

Je start je carrière niet alleen, maar bent vanaf het begin samen met je traineegroep die bestaat uit 15 trainees

Bijdrage aan Nederland

Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een leefbaar en bereikbaar Nederland

Twijfel niet langer!

Weet je nog niet precies welke kant je op wil, maar weet je wel zeker dat je een bijdrage wil leveren aan Nederland en Rijkswaterstaat? Dan nodigen we je van harte uit om kennis met ons te maken. We verwelkomen je graag met een (digitale) kop koffie en een goed gesprek.

Heb je vragen over het Landelijk Traineeship? Neem contact op.

Miriam Dirkse (Coördinator Jong)