Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Landelijk traineeship

Ben jij op het punt gekomen waarop je je studie (bijna) hebt voltooid en sta je te popelen om de volgende stap in je carrière te maken? Verlang je ernaar zowel persoonlijk als professioneel te groeien? Dan is ons landelijk traineeship dé ideale kans voor jou!

Ontdek de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en op persoonlijk vlak tijdens het innovatieve landelijk traineeship. Dit is jouw kans, solliciteren kan weer in oktober 2024. De toekomst van jouw carrière begint hier!

Gun jezelf een baan met toekomst

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van het wegennet, de vaarwegen en het watersysteem in Nederland. Wij spelen een cruciale rol in het waarborgen van veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid in het hele land. Van het onderhouden van snelwegen tot het beheren van waterkeringen, Rijkswaterstaat staat aan de frontlinie van het Nederlandse infrastructuurbeheer. 

Ontdek de toekomstige ontwikkelingen tijdens het traineeship.

Dit is wat jou te wachten staat

Als trainee bij Rijkswaterstaat staat je een dynamische en uitdagende ervaring te wachten. Je zult worden ondergedompeld in de wereld van infrastructuur waarbij je de kans krijgt om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.

Tijdens het 1.5 jaar durende traineeship werk jij 3 keer een half jaar aan een opdracht. Van het ontwerpen van een brug tot het monitoren van de duurzaamheidsprestaties van baggerprojecten.

Dit alles doe je niet alleen. Samen met 14 andere trainees starten jullie ieder op je eigen opdracht binnen één van de 13 Rijkswaterstaat onderdelen. ‘De vrijdag staat in het teken van jouw traineegroep en persoonlijke ontwikkeling’ Het is dan tijd voor een tof werkbezoek aan bijvoorbeeld de Oosterscheldekering of jullie volgen een lezing van een topadviseur. Ook heb je maandelijks trainingen ten behoeve van jouw persoonlijke groei, ook dit is samen met je traineegroep.

Het traineeship biedt niet alleen een stevige basis voor je carrière, maar ook een inspirerende omgeving waarin je kunt groeien en bijdragen aan de cruciale diensten die Rijkswaterstaat levert. Kortom, als trainee bij Rijkswaterstaat wacht je een boeiende reis vol mogelijkheden om je talenten te ontplooien en een verschil te maken in de toekomst van de infrastructuur in Nederland.

Wie ben jij?

Dit traineeship is bedoeld voor enthousiaste starters met een afgeronde wo-master die streven naar een veelzijdige ontwikkeling. Gedurende 18 maanden ga je aan de slag met drie diverse opdrachten die nauw aansluiten bij de dagelijkse bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat. 

Denk hierbij aan vakgebieden als techniek, inkoop- en contractmanagement, ICT of een van de andere vakgebieden. Terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.

De voordelen van het landelijk traineeship

Als je kiest voor het landelijk traineeship, dan biedt dat je vele voordelen:

Startsalaris

Je krijgt een startsalaris van € 3404 bruto, op basis van een werkweek van 36 uur.

Jouw ontwikkeling

Je ontwikkelt je in 1,5 jaar tijd tot volwaardig professional binnen jouw vakgebied.

Persoonlijke begeleiding

Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma en een persoonlijke mentor.

Traineegroep

Je start je carrière niet alleen, maar bent vanaf het begin samen met je traineegroep die bestaat uit 15 trainees.

Bijdrage aan Nederland

Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een leefbaar en bereikbaar Nederland.

Vragen over landelijk traineeship?

Jorieke Nielen (Coördinator Landelijk Traineeship)

Op de hoogte blijven van traineeships bij Rijkswaterstaat?