Ben jij de trainee die Nederland verder brengt?

Landelijk Traineeship

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak en binnen jouw vakgebied? Dat kan heel goed met ons Landelijk Traineeship.

De volgende lichting van het Landelijk Traineeship start 1 maart 2024. Van 3 oktober tot 3 november 2023 staat de vacature weer online. Eerder solliciteren of starten is helaas niet mogelijk. Er zijn 2 vaste instroommomenten per jaar (maart en september). Eerder op zoek naar een interessante (starters) functie? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.

Nederland is jouw springplank

In ons land maken we gebruik van veel infrastructurele en technische voorzieningen. Dat geldt voor zowel het water dat aan Nederland grenst als de wegen waar we dagelijks met z’n allen gebruik van maken. Rijkswaterstaat speelt een grote en belangrijke rol in het creëren, bouwen en onderhouden van deze voorzieningen in nauwe samenwerking met allerlei gespecialiseerde marktpartijen. Daarbij kan je denken aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, aannemers, ingenieursbureaus en de omgeving die te maken heeft met ons werk.

Een interessante en dynamische wereld op zichzelf, waarbij je ook te maken krijgt met politieke besluiten en belangen. Nederland is voor jou in dit traineeship de springplank naar een vliegende start van je carrière!

Techniek

Ontwerpopdracht nieuwbouw of vervanging

Inkoop

Voorbereiden en begeleiden van aanbestedingen

Duurzaamheid

Onderzoek naar de toekomst van duurzame mobiliteit

Werken en leren in jouw interessegebieden

Dit traineeship is voor enthousiaste starters met een afgeronde wo-master en de wens voor een brede ontwikkeling. Binnen dit traineeship werk je gedurende 18 maanden aan 3 verschillende opdrachten. Deze opdrachten zijn gericht op de dagelijkse business van Rijkswaterstaat. Denk aan het vak van techniek, inkoop- en contractmanagement en ICT. Daarmee ontwikkel jij je razendsnel tot professional. Elke opdracht duurt een half jaar en geeft jou de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving.

Tijdens het traineeship ben je niet gebonden aan een vaste regio in Nederland en kun je je zo breed oriënteren als bij jouw wensen past. Binnen heel Rijkswaterstaat en door heel Nederland: een schat aan mogelijkheden en kansen.

De voordelen van het Landelijk Traineeship

Als je kiest voor het Landelijk Traineeship, dan biedt dat je vele voordelen:

Startsalaris

Je krijgt een startsalaris van € 3091 bruto, op basis van een werkweek van 36 uur.

Jouw ontwikkeling

Je ontwikkelt je in 1,5 jaar tijd tot volwaardig professional binnen jouw vakgebied.

Persoonlijke begeleiding

Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma en een persoonlijke mentor.

Traineegroep

Je start je carrière niet alleen, maar bent vanaf het begin samen met je traineegroep die bestaat uit 15 trainees.

Bijdrage aan Nederland

Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een leefbaar en bereikbaar Nederland.

Twijfel niet langer!

Weet je nog niet precies welke kant je op wil, maar weet je wel zeker dat je een bijdrage wil leveren aan Nederland en Rijkswaterstaat? Dan nodigen we je van harte uit om kennis met ons te maken. We verwelkomen je graag met een (digitale) kop koffie en een goed gesprek.

Vragen over Landelijk Traineeship?

Jorieke Nielen (Coördinator Landelijk Traineeship)

Op de hoogte blijven van traineeships bij Rijkswaterstaat?